Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
Στέκι και μάθημα αλληλεγγύης

Απαραίτητη - όπως κάθε χρόνο - η «στάση» των επισκεπτών του Φεστιβάλ στη Διεθνούπολη. Κοντοστάθηκαν μπροστά από τα περίπτερα των 29 κομμουνιστικών οργανώσεων νεολαίας από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, συνομίλησαν για τις εξελίξεις στις χώρες τους, αγόρασαν ένα αναμνηστικό από το εργατικό - κομμουνιστικό κίνημα των χωρών τους.

Η Διεθνούπολη έχει καθιερωθεί όλες αυτές τις δεκαετίες ως στέκι συνάντησης, συζήτησης και ανταλλαγής πείρας όχι μόνο για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, αλλά και μεταξύ των οργανώσεων που συμμετέχουν. Και φέτος, με την όξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού σε κάθε γωνιά του πλανήτη και πιο έντονο τον κίνδυνο επέκτασης του ιμπεριαλιστικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, αλλά και με τους εργατικούς αγώνες που αναπτύσσονται σε πλήθος χώρες, είχαν πολλά να πουν.

Η Διεθνούπολη είναι και ένα «μάθημα» για τους μικρούς επισκέπτες: «Οι σύντροφοι από την Τουρκία, γιατί οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν». «Οι νεολαίοι από την Ουκρανία και τη Ρωσία πλάι - πλάι στα περίπτερά τους, γιατί ο πόλεμος είναι ιμπεριαλιστικός, δεν είναι δικός τους».

Η Διεθνούπολη «φωτίζει» και φέτος τον δρόμο: «Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ