Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής στην Πάτρα

Από την περσινή διοργάνωση
Από την περσινή διοργάνωση
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, υλοποιεί από τις 19 Σεπτέμβρη έως τις 2 Οκτώβρη, Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής, σε συνέχεια του επιτυχημένου περσινού Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής, προσδοκώντας να γίνει θεσμός η διοργάνωση αντίστοιχων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με διαφορετικές θεματικές ενότητες κάθε χρόνο.

Το Συμπόσιο Ζωγραφικής, τιμώντας τη μνήμη της Αλκης Ζέη, θα έχει τίτλο «Ενας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα του 2023». Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η δημιουργία έργων που θα κοσμήσουν τους δημόσιους χώρους και δομές της Πάτρας.

Από την ερχόμενη Τρίτη ο χώρος του Νότιου Πάρκου θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο ανοιχτό εργαστήριο ζωγραφικής και θα δίνει τη δυνατότητα της επικοινωνίας των καλλιτεχνών με κατοίκους της πόλης καθώς επίσης και με μαθητές σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που θα θελήσουν να επισκεφτούν τον χώρο εργασίας των εικαστικών καλλιτεχνών.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κανελλοπούλου Αθηνά, Καρυστινός Πέτρος, Κεβρεκίδης Γιώργος, Κονταξή Αντωνία, Κυπριανού Μαρία, Λάμπρου Χρήστος, Ολυμπίου Ειρήνη, Παυλίδου Ντέπη, Σαββάκη Χριστίνα, Φερεντίνος Παναγιώτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ