Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ΕΕ των μονοπωλίων δεν διορθώνεται!

Παρέμβαση στη συζήτηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την «κατάσταση της Ενωσης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ανέφερε τα εξής:

«Ως "επίτευγμα" παρουσίασε η Κομισιόν την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, με χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους, θύματα στην ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και της καπιταλιστικής Ρωσίας, ενώ οξύνονται οι ανταγωνισμοί και με την Κίνα, για τον έλεγχο αγορών και πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Η τροφοδότηση του πολέμου με δεκάδες δισ. εξοπλισμών από τη ληστεία των εργαζομένων στερεί αναγκαίους πόρους για την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού, από πυρκαγιές και πλημμύρες που μετατρέπονται σε τραγωδίες, αφού οι ευρωενωσιακές κατευθύνσεις θεωρούν υπερβολικό το κόστος των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Η χρηματοδότηση - μαμούθ "πράσινων και ψηφιακών" ομίλων αύξησε τον πληθωρισμό, τις τιμές που ροκανίζουν το εργατικό εισόδημα.

Με την Οδηγία "διαφανών όρων εργασίας" επιταχύνθηκαν σκληρά αντεργατικά μέτρα υπέρ των μεγαλοεργοδοτών: 13 ώρες δουλειάς για ψίχουλα σε πολλαπλούς εργοδότες, απλήρωτες υπερωρίες μέσω "διευθέτησης" χρόνου εργασίας, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτή είναι η ΕΕ και δεν διορθώνεται.

Οι λαοί μπορούν να κάνουν παρελθόν τον πόλεμο, τη φτώχεια, την προσφυγιά, την αβεβαιότητα, με την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια και αποδέσμευση από κάθε ληστρική ιμπεριαλιστική συμμαχία, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την Ευρώπη των δικών τους συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ