Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πυρκαγιά ξέσπασε χτες στη Σταμάτα

Πυρκαγιά ξέσπασε χτες σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής. Στην περιοχή υπάρχουν σπίτια και οι κάτοικοι ανησύχησαν σε περίπτωση που η φωτιά επεκτεινόταν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην οδό Ευξείνου Πόντου, η φωτιά απείλησε κατοικίες. Με μήνυμα του 112 καλούνταν όσοι βρίσκονταν στην περιοχή να μείνουν σε «ετοιμότητα».

Η φωτιά εκδηλώθηκε μετά τις 12 το μεσημέρι και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 73 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Παράλληλα, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπές κυκλοφορίας στην περιοχή προχώρησε η αστυνομία.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν κάτοικοι, εθελοντές, μέλη του ΚΚΕ, ενώ σοβαρές ήταν οι καταγγελίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Διονύσου για την κατάσταση που επικρατεί στο σύνολο των δασών της περιοχής αλλά και για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα, την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο κατήγγειλε με δήλωσή του ο Τεύκρος Παντελόγλου, υποψήφιος δήμαρχος Διονύσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναφέρθηκε στην εικόνα των ακαθάριστων οικοπέδων και δασών, των σπασμένων και παρατημένων δέντρων, την οποία συναντά κανείς σε όλο τον δήμο και όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο. «Ο δήμος είναι εδώ και τέσσερα χρόνια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν λεφτά στους εργολάβους και λύση στα προβλήματα να μην υπάρχει», είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να πληρώσουν».

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο κατά τις 4 το απόγευμα, ενώ από την Τροχαία γινόταν γνωστό πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός ατόμου ως υπόπτου για εμπρησμό, ενώ έγινε άλλη μια σύλληψη για εμπρησμό σε άλλο περιστατικό στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ