Παρασκευή 12 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ
«Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Αλληλεγγύη των λαών»

Με αυτό το σύνθημα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους φορείς της Στερεά-Εύβοιας.

Μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας πραγματοποίησαν, χτες το βράδυ, πολλοί κάτοικοι της πόλης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης, της ΝΔΕ, της ΕΛΜΕ Εύβοιας, των σπουδαστικών συλλόγων ΣΔΟ-ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Χαλκίδας και καταδίκασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης.

Με συνθήματα, όπως, «Αλληλεγγύη η πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», κατέδειξαν τους αίτιους και υπεύθυνους, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, που προσπαθούν να συμψηφίσουν θύτη και θύμα.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση των διαδηλωτών στο δρόμο έξω από το ισραηλινό νεκροταφείο, όπου έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί.

Την ίδια ώρα εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού γινόταν και στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, με διοργανωτές πολλούς φορείς της πόλης, την Επιτροπή Ειρήνης και τη συμμετοχή εκπροσώπου της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστίνης, του Μουσταφά Μπαχτίτι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ