Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Το «κόκκινο Αερόστατο» στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

«Για μας λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,

πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο:

είναι τα σκοτάδια μας να γίνουν ένα φως,

μες στο σκοτάδι αυτό να ρίξουμε μια λάμψη!»

Από το τραγούδι της παιδικής κατασκήνωσης - Νεστόριο 2023

Το «κόκκινο Αερόστατο» προσγειώνεται ξανά στο Πάρκο Τρίτση, στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, για το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Στο ίδιο γνώριμο μέρος με τα προηγούμενα χρόνια, στο στέκι του «κόκκινου Αερόστατου», έμπειροι παιδαγωγοί και καλλιτέχνες ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου:

  • Για να «γενούνε τα σκοτάδια λάμψη»! Εχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου χρωματιστό κάρβουνο; Με τα πιο πρωτότυπα υλικά ρίχνουμε φως στο σημερινό σκοτάδι, φέρνουμε τη λάμψη της ζωής σε έναν κόσμο όμορφο και δίκαιο για όλους!
  • «Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο!». Μπες στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια και ψάξε για στοιχεία: Ενα απόκομμα εφημερίδας, ένα παλιό ημερολόγιο, τους ήχους ενός τραγουδιού, οτιδήποτε μπορεί να σε γυρίσει κάποιες δεκαετίες πίσω και να σε βοηθήσει να λύσεις τους γρίφους. Κοίτα παντού: Γύρω σου υπάρχουν χρωματιστές κορδέλες ή μήπως γκρίζα κάγκελα φυλακής; Και στο τέλος μην ξεχάσεις να αφήσεις το δικό σου αποτύπωμα στον τοίχο που έχει τη δική του ιστορία... Μια ξεχωριστή γωνιά, αφιερωμένη στην επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
  • Ο φασισμός, οι φασίστες και ΕΜΕΙΣ! Τι είναι ο φασισμός; Πού και πότε γεννήθηκε; Σήμερα πού και πώς τον βλέπουμε; Στη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, χτίζουμε τον δικό μας τοίχο ενάντια στους φασίστες. Ζωγραφική, stencil, τατουάζ, προβολή βίντεο, όλα ενώνονται ώστε με γνώση, τόλμη, δύναμη και συλλογικότητα να «καθαρίσουμε» τη μαυρίλα του φασισμού!
  • Πάμε Γυμνάσιο! Παλιότεροι και νέοι μαθητές Γυμνασίου θα μαζευτούν εδώ για να γνωριστούν και να συζητήσουν για όσα τους αρέσουν ή δεν τους αρέσουν στο νέο τους σχολείο. Μαζί θα βάλουν στόχους για τη νέα σχολική χρόνια και θα συμπληρώσουν τη δική τους λίστα «επιστροφής στο σχολείο».
  • «Μικροί αντάρτες στα πιο σπουδαία βουνά». Μια μεγάλη συνάντηση για όλους όσοι συμμετείχαν στην παιδική κατασκήνωση της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ στο Νεστόριο. Εκεί θα βρούμε παλιούς και νέους φίλους, ομαδάρχες και κοινοτάρχες. Θα θυμηθούμε αγαπημένες στιγμές που μας έχουν μείνει αξέχαστες και θα γεμίσουμε με όνειρα, σκέψεις και σχέδια μέχρι την επόμενη παιδική κατασκήνωση.
  • Παρέα με το «κόκκινο Αερόστατο». Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν, να γελάσουν, να χαρούν μαζί με τους υπόλοιπους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου». Να σκαρφαλώσουν στον τοίχο αναρρίχησης. Να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στο αγαπημένο τους περιοδικό και να προμηθευτούν παλιότερα τεύχη του περιοδικού, ειδικές εκδόσεις και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα.


Επίσης, στο στέκι του «κόκκινου Αερόστατου»:

- Την Παρασκευή 22/9 στις 20.30 τραγουδάμε ενάντια στον φασισμό.

- Το Σάββατο 23/9 στις 19:00 θα παρουσιαστεί μουσικοθεατρικό αφιέρωμα «Τα σκοτάδια μας να γίνουν ένα φως», βασισμένο στο τραγούδι της παιδικής κατασκήνωσης, από τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» στον Πειραιά.

Το «κόκκινο Αερόστατο» στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα του χώρου:

Πέμπτη 14/9: Παιχνίδι για το περιβάλλον, stencil με θέμα τις πυρκαγιές και εργαστήρι γκράφιτι.

Παρασκευή 15/9: Διαγωνισμός αντιφασιστικής ρίμας «Παύλος Φύσσας», stencil με θέμα «Να γενούνε τα σκοτάδια φως».

Σάββατο 16/9: Podcast για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συνάντηση παιδικής κατασκήνωσης.

Και τις 3 μέρες θα πραγματοποιούνται στον χώρο δραστηριότητες για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και εργαστήρια πειραμάτων.




ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινά στα Στέκια...(2023-09-16 00:00:00.0)
Ηχηρό μήνυμα στο Φεστιβάλ της Πάτρας, που συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο(2023-09-16 00:00:00.0)
Ανοίγει τις πύλες του το τριήμερο Φεστιβάλ της Πάτρας(2023-09-15 00:00:00.0)
Αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξουν οι πύλες στη Θεσσαλονίκη(2023-09-09 00:00:00.0)
Το καλοκαιρινό 30ό τεύχος του «κόκκινου Αερόστατου» μόλις κυκλοφόρησε!(2023-06-10 00:00:00.0)
Με τραγούδια και «ηθικό ακμαίο» έφτασαν οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου»(2021-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ