Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Εντός εκτός και επί τα αυτά στην αντιλαϊκή στρατηγική

Αντιδράσεις, στις οποίες αντανακλώνται και οι διαφορετικοί πόλοι συμφερόντων που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί η υποψηφιότητα του αμερικανοτραφέντος επιχειρηματία Στέφανου Κασσελάκη, πουλέν του Τσίπρα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη, ξεκινά η διαδικασία του «Διαρκούς Συνεδρίου» του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να παρουσιάσουν όλοι οι υποψήφιοι τις θέσεις και προτάσεις τους.

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα Κασσελάκη έχουν δηλώσει η Δώρα Αυγέρη, ο Πέτρος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Καλαματιανός, είπε ότι «είναι μία υποψηφιότητα που μπορεί να προσφέρει. Ολοι οι υποψήφιοι καταθέτουν τις πολιτικές πλατφόρμες».

Από την άλλη, η υποψηφιότητα Κασσελάκη δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να εμφανιστούν ως δήθεν «πραγματικοί αριστεροί». Ετσι, στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώνονται αρνητικές αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα αυτή του Νίκου Φίλη. «Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες κι έρχεται στην Ελλάδα, όπως και διεθνώς, το μοντέλο των πολιτικών του Instagram», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, τα όσα λέει ο Κασσελάκης, είναι βγαλμένα από τις ίδιες τις αντιλαϊκές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν απέχουν από όσα λένε οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Δηλαδή: «Η χώρα μας έχει ανάγκη από κρατική ανασυγκρότηση και κοινωνική ανασυγκρότηση. Ολοι οι Ελληνες βλέπουν την κατάσταση στο κράτος», επαναλαμβάνοντας τα περί «ανασυγκρότησης» του αντιλαϊκού και αντιδραστικού κράτους, παπαγαλίζοντας όσα εμφανίζουν ως ...ρηξικέλευθες προτάσεις όλα τα αστικά κόμματα.

Αντίστοιχα, αυτό που θα αντιμετωπίσει τάχα την ακρίβεια στην Ενέργεια είναι η... ελεύθερη αγορά, που δήθεν δεν υπάρχει, και η προώθηση της «πράσινης» ανάπτυξης, για την εμπλοκή λέει ότι «η Αλεξανδρούπολη είναι ανοιχτή αλλά πρέπει να πληρώσουν παραπάνω η Αμερική και το ΝΑΤΟ γι' αυτά που παρέχουμε», στη γνωστή λογική των «ανταλλαγμάτων» για να γίνει ο λαός στόχος κ.ο.κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κύλησε ο τέντζερης (του ΣΥΡΙΖΑ) και βρήκε το καπάκι (της ΝΔ)(2024-04-16 00:00:00.0)
Σε κλίμα έντασης αρχίζει σήμερα το συνέδριο(2024-02-22 00:00:00.0)
Πιο δυνατός ο λαός, το κριτήριο ψήφου και στον β' γύρο(2023-10-14 00:00:00.0)
Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές(2023-09-16 00:00:00.0)
Ολο και πιο συστημικά, όλο και πιο αμερικανικά...(2023-08-30 00:00:00.0)
Οι ζυμώσεις συνεχίζονται(2014-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ