Επιστρέφοντας από το -15 νίκησε τη Νέα Ζηλανδία και πέρασε στους «16»
Στο χθεσινό ματς οι Ελληνες διεθνείς στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και των δυνατοτήτων τους, με σοβαρά προβλήματα στην άμυνα αλλά και λάθος επιλογές επιθετικά. Αποτέλεσμα ήταν οι Νεοζηλανδοί με σκληρή άμυνα και ευστοχία στα μακρινά σουτ (7 τρίποντα) να κυριαρχήσουν και να προηγηθούν ακόμα και με 15 πόντους λίγο πριν το ημίχρονο (43-28).
Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην στην επανάληψη, με την Εθνική να βελτιώνει αισθητά την αμυντική της λειτουργία, να ελέγχει τα ριμπάουντ και να έχει καλύτερες επιλογές επιθετικά. Με μπροστάρηδες στο σκοράρισμα τον Παπαπέτρου (πολυτιμότερος της αναμέτρησης) και τον Λαρεντζάκη, η Ελλάδα «ροκάνισε» τη διαφορά μέχρι το 30' (50-54) και στην τελευταία περίοδο, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, πέρασε μπροστά στο σκορ από νωρίς (57-54) και δεν έχασε το προβάδισμα μέχρι και τη λήξη, διευρύνοντας την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας.
Associated Press |
Με κορυφαίο τον Παπαπέτρου η Εθνική πήρε πολύτιμη νίκη επί της Ν. Ζηλανδίας |
Νέα Ζηλανδία (Κάμερον): Τε Ράνγκι 19, Λιάφα, Ντιλέινι 10, Ιλι 27, Γουέτζελ 4, Κάμερον, Σμιθ - Μίλνερ, Ενγκατάι 9.
Κόντρα σε Λιθουανία και Μαυροβούνιο θα βρεθεί η Εθνική στον νέο όμιλο (10ος) που καταρτίστηκε για τη φάση των «16» και θα πραγματοποιηθεί επίσης στη Μανίλα, μαζί με τις ΗΠΑ, και από τον οποίο θα προκύψουν οι δύο θέσεις για τα προημιτελικά. Στον καινούργιο όμιλο οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματά τους από την πρώτη φάση, και έτσι πρακτικά η Εθνική χρειάζεται 2/2 νίκες απέναντι στις νέες αντιπάλους της, προκειμένου να βρεθεί στην οκτάδα. Η πρεμιέρα του νέου ομίλου γίνεται αύριο Παρασκευή, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει τη Λιθουανία, ενώ στο άλλο ματς θα αναμετρηθούν οι ΗΠΑ με το Μαυροβούνιο.
Η βαθμολογία του νέου ομίλου: ΗΠΑ 3-0, Λιθουανία 3-0, Μαυροβούνιο 2-1, ΕΛΛΑΔΑ 2-1.
Οι υπόλοιποι όμιλοι της φάσης των «16» διαμορφώνονται ως εξής:
9ος: Δομινικανή Δημοκρατία 3-0, Σερβία 3-0, Ιταλία 2-1, Πουέρτο Ρίκο 2-1.
11ος: Γερμανία 3-0, Σλοβενία 3-0, Αυστραλία 2-1, Γεωργία 2-1.
12ος: Ισπανία 3-0, Καναδάς 3-0, Βραζιλία 2-1, Λετονία 2-1.