Τρίτη 22 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Απαγόρευση εισόδου στον Μπρέγκοβιτς

«Αγαπημένοι μου φίλοι Μολδαβοί, ζητώ βαθιά συγγνώμη που δεν μπορώ να εμφανιστώ στο Gustar Music Festival σήμερα (σ.σ. την Κυριακή 20 Αυγούστου). Ημασταν πολύ απογοητευμένοι όταν δεν μας επέτρεψαν να εισέλθουμε στη Μολδαβία στο αεροδρόμιο του Κισινάου χωρίς καμία επίσημη εξήγηση...».

Τα παραπάνω ανάφερε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς μετά την απαγόρευση εισόδου στη Μολδαβία, καθώς ο ίδιος και το συγκρότημά του δεν έλαβαν άδεια να εισέλθουν στο έδαφος της Μολδαβίας, ενώ είχαν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο συνθέτης ενημερώθηκε πως για «λόγους ασφαλείας», του απαγορεύθηκε η είσοδος, ενώ σε ανακοίνωσή της η μολδαβική Συνοριοφυλακή διευκρίνισε ότι «απαγόρευσε την είσοδο σε 29 αλλοδαπούς», συμπεριλαμβανομένου του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, «κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών». Απ' ό,τι φαίνεται, η απαγόρευση επιβλήθηκε λόγω των φιλορωσικών θέσεων του Μπρέγκοβιτς, καθώς και της συμμετοχής του σε συναυλία στην Κριμαία, το 2015, μετά την ενσωμάτωση της χερσονήσου στη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ