Τρίτη 22 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με συναυλία του Στ. Ξαρχάκου ανοίγει το θέατρο του Λυκαβηττού

Με μια μεγάλη συναυλία, αφιερωμένη στο σπουδαίο συνθετικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου, στις 15 Σεπτέμβρη, εγκαινιάζεται το θέατρο του Λυκαβηττού, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του από τον δήμο Αθηναίων, υποδεχόμενο ξανά το κοινό.

Στην επιστροφή του στον αττικό λόφο, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Γιορτή στον Λυκαβηττό», συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, η οποία θα αποδώσει κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε νέες ενορχηστρώσεις. Μαζί τους θα βρίσκονται και τέσσερις σπουδαίες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ηρώ Σαΐα και ο Ζαχαρίας Καρούνης, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, προσθέτοντας τη δική τους νότα σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά.

Η πρώτη αυτή συναυλία στη νέα εποχή πολιτιστικής δραστηριότητας του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού θα αποτελέσει παράλληλα και την επιστροφή του Σταύρου Ξαρχάκου στο θέατρο μετά από 45 χρόνια. Το καλοκαίρι του 1978 είχε δώσει 11 συναυλίες στον Λυκαβηττό, με αφορμή τις θερινές εκδηλώσεις του ΕΟΤ στην Αθήνα, συνδέοντας έντονα το όνομά του με τον συγκεκριμένο χώρο που αναδείχθηκε σε τοπόσημο του ελληνικού τραγουδιού της μεταπολιτευτικής πραγματικότητας. Σε αυτές τις αξιομνημόνευτες μουσικές παραστάσεις, ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσίασε εναλλασσόμενα προγράμματα παίζοντας από Βιβάλντι μέχρι λαϊκά τραγούδια. Μάλιστα, κάποια από αυτά τα στιγμιότυπα ηχογραφήθηκαν και συγκεντρώθηκαν σ' έναν δίσκο που κυκλοφόρησε στα τέλη του '78 με τίτλο «Ξαρχάκος - Στο Λυκαβηττό».

Προπώληση εισιτηρίων: www.more.com


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ