Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 20 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Σε ανώτερο και πιο επικίνδυνο για τον λαό μας επίπεδο περνάει η εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Τελευταίοι κρίκοι στην αλυσίδα, η προετοιμασία από την κυβέρνηση της ΝΔ διμερούς συμφωνίας με ΝΑΤΟική σφραγίδα με την κυβέρνηση Ζελένσκι, για την παροχή «εγγυήσεων ασφαλείας» στην Ουκρανία, μετά την υπογραφή της Διακήρυξης - μπουρλότο του G7, την οποία αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο ο Ουκρανός Πρόεδρος. Αλλά και η τροπολογία στο αμερικανικό Κογκρέσο, με την οποία προωθείται η εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων σε νησιά του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ «παίζει τα ρέστα» της στην εμπλοκή, για την αναβάθμιση στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα της αστικής τάξης, κι ενώ ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται, με ισχυρό ενδεχόμενο να γενικευτεί, στο έδαφος και της - ομολογημένης απ' όλους - δυσκολίας που συναντά η «ουκρανική αντεπίθεση», τροφοδοτώντας νέο κύκλο ανταγωνισμών.

Αξιοποιεί γι' αυτόν τον σκοπό και τη συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν πει κουβέντα για τις επικίνδυνες εξελίξεις, την ώρα που η χώρα και ο λαός μπαίνουν ακόμα πιο βαθιά στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και του πολέμου.

Στην απέναντι όχθη, κανένα περιθώριο εφησυχασμού δεν υπάρχει για τον λαό. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στη συμμετοχή της χώρας σε αυτά, ο αγώνας για να ξεκουμπιστούν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, για αποδέσμευση της χώρας από όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και συμμαχίες του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ