Τρίτη 15 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Φουντώνουν οι διεργασίες, με επιστολές και παραιτήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παρασκηνιακές διεργασίες και τα «πάρε - δώσε» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της εκλογής νέου προέδρου που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα. Μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις στελεχών με βαρύτατες καταγγελίες, τώρα 14 στελέχη του κόμματος δημοσιοποίησαν κείμενο με το οποίο - όπως αναφέρουν - τάσσονται υπέρ «μιας πλατιάς και ειλικρινούς διαβούλευσης». Το κείμενο υπογράφουν οι Γ. Αγγελόπουλος, Τρ. Αλμπάνης, Ηλ. Γεωργαντάς, Β. Δαγδιλέλης, Κ. Δουζίνας, Ευ. Καραγιαννοπούλου, Π. Κυπριανός, Λ. Λαμπριανίδης, Μ. Μπαρτσίδης, Μ. Ρεπούση, Κ. Σταμάτης, Α. Στυλιανού, Γ. Φουρτούνης, Δ. Ψύλλος.

Στην ουσία με το κείμενο ζητούν «μια ειλικρινή διαβούλευση», με αφορμή το γεγονός ότι «δεν δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη να ανταλλάξουν απόψεις για όσα μας οδήγησαν στην ήττα, να ασκήσουν κριτική για τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας, για τις δυσλειτουργίες της ηγετικής ομάδας, καθώς και για την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος». Και αναφέρουν ως παράδειγμα την υποψηφιότητα για τον δήμο Αθήνας, που «είχε επιλεγεί αρχικά άνωθεν από την προηγούμενη ηγεσία, μια παντελώς απολιτική και απρόσφορη υποψηφιότητα. Αυτό έγινε απ' αρχής μέχρι τέλους σε κλειστό κύκλο, χωρίς καμία συμμετοχή ούτε της υπαρκτής και δραστήριας αυτοδιοικητικής μας παράταξης, ούτε των κομματικών οργανώσεων». Και εκφράζουν την ελπίδα ότι θα στηρίξουν όλοι τον Κ. Ζαχαριάδη.

Θυμίζουμε ότι πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε την αποχώρησή της η Ελένη Λαφτσή, μέλος της ΝΕ Ροδόπης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Κομοτηνής, μετά την κλήση της σε απολογία στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος, λόγω των καταγγελιών που είχε κάνει για ωμές παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στις εκλογές και απροκάλυπτη στήριξη προς τον μειονοτικό Οζγκιούρ Φερχάτ, εις βάρος των υπόλοιπων υποψηφίων. Την παραίτησή του από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε και ο Δημήτρης Δουρής, γραμματέας της ΝΕ Ικαρίας και μέλος της ΚΕ. Σε μακροσκελή ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αδυνατώ να παρακολουθήσω τις εσωκομματικές διαδικασίες μιας κομματικής νομενκλατούρας ξεκομμένης ακόμη και από το εναπομείναν εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ