Τρίτη 15 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάνε κι έρχονται τα ΝΑΤΟικά καράβια

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται αυτές τις μέρες στα αμερικανοΝΑΤΟικά ορμητήρια, στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης. Το περασμένο Σάββατο κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το γερμανικό πολεμικό πλοίο «Frankfurt am Main», το οποίο ξεφόρτωσε δεκάδες κοντέινερ με πολεμικό υλικό, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν οδικώς στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Η επιχείρηση μεταφόρτωσης πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, κάτω από την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, με τα ΜΑΤ να έχουν ζώσει κυριολεκτικά την περιοχή γύρω από την πύλη 11 του λιμανιού. Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν μόλις το πλοίο αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του. Λίγες μέρες πριν, είχε περάσει από το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη.

Πρόκειται για «πλοίο υποστήριξης μάχης», πλοίο ανεφοδιασμού, ένα από τα μεγαλύτερα του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να μεταφέρει περίπου 7.500 τόνους καυσίμων για πλοία, 500 τόνους καυσίμων για αεροσκάφη και περισσότερα από 80 κοντέινερ και πολεμικά υλικά.

Στο μεταξύ, την Κυριακή έδεσε για άλλη μια φορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το ιταλικό μεταγωγικό «Severine», προκειμένου να ξεφορτώσει και να παραλάβει στρατιωτικό υλικό. Οι κινήσεις των δύο πλοίων εντάσσονται στο πλαίσιο της μετακίνησης στρατιωτικού υλικού για τον εφοδιασμό των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ