Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 6 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συλλήψεις ναυτών για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκε πως σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις συνελήφθησαν δύο ναύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Οι δύο συλληφθέντες, που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, κατηγορούνται για διαβίβαση απόρρητων πληροφοριών στο Πεκίνο.

Ο ένας είναι 22χρονος ναύτης που υπηρετεί σε πολεμικό πλοίο στο Σαν Ντιέγκο και ο άλλος συνελήφθη στη βάση που διατηρεί το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κομητεία Βεντούρα, βόρεια του Λος Αντζελες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Αμυνας Ματ Ολσεν, που είναι αρμόδιος για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, λόγω των πράξεών τους «ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες κατέληξαν στα χέρια της (ηγεσίας της) Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας».

«Αθώος» δηλώνει ο Τραμπ

Αθώος δήλωσε ο Ντ. Τραμπ, πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, στον δικαστή της Ουάσιγκτον, για τις κατηγορίες ότι συνωμότησε να παραμείνει στην εξουσία παρά την ήττα του στις εκλογές του 2020. Αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην μιλήσει με κανέναν για την υπόθεση πλην του δικηγόρου του, με τον ίδιο λίγη ώρα μετά την αποχώρησή του από το δικαστήριο να δηλώνει: «Πρόκειται για δίωξη ενός πολιτικού αντιπάλου. Αυτό δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί στην Αμερική». Το σίριαλ αυτό θα έχει και συνέχεια στο τέλος του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ