Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Αλλα λόγια... ο δήμαρχος για το σκάνδαλο

Αν και έχει περάσει πάνω από μια βδομάδα από τη μέρα που η «Δημοκρατική Ενότητα» αποκάλυψε το σκάνδαλο υπερτιμολογημένων έργων-μαϊμού στο Δήμο Νίκαιας, ο δήμαρχος Βασίλης Τράπαλης ακόμα δεν έχει δώσει κάποια συγκεκριμένη απάντηση στα όσα ελέχθησαν. Επίσης, αντί να υιοθετήσει την πρόταση της «Δημοκρατικής Ενότητας» και να καλέσει άμεσα τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, απλά ζήτησε από την Περιφέρεια να ελέγξει το βάσιμο ή μη των όσων κατήγγειλε η «Δημοκρατική Ενότητα». Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωσή του επιχειρεί να εμφανιστεί αυτός ως ο άνθρωπος που κινεί τις διαδικασίες για να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση.

«Τηρώ κατά γράμμα τις δεσμεύσεις που με δική μου πρωτοβουλία και μόνον ανέλαβα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και αναδεικνύουν την αμετακίνητη απόφαση να ρίξουμε άπλετο φως σ' ένα ζήτημα που χρήζει διερεύνησης. Δεν είμαστε οπαδοί της θεωρίας ότι "η σιωπή είναι χρυσός". Αντίθετα, με συναίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών και των συμφερόντων της πόλης αναζητούμε τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια... Δεν είμαστε διατεθειμένοι ν' αφήσουμε την παραμικρή υπόνοια παρατυπίας να δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις. Αντίθετα, με το σύνολο των ενεργειών που έγιναν και που θα συνεχίσουν να γίνονται, επιδιώκουμε να ξεκαθαρίσουμε πλήρως το αν υπάρχουν ή όχι ευθύνες για παρατυπίες στο συγκεκριμένο έργο και δε θα διστάσουμε ν' αναλάβουμε κάθε ενδεδειγμένη πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει και ο επιμερισμός τους», σημειώνει στην τουλάχιστον εκτός τόπου και χρόνου ανακοίνωσή του, καθώς αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας και συγκεκριμένα:

- Πώς εμφανίζεται να έχουν κατεδαφιστεί από τον δήμο κτίρια που είχε κατεδαφίσει η νομαρχία;

- Γιατί το κόστος της κατεδάφισης για τον δήμο ήταν 13.950 δρχ. το τετραγωνικό ενώ για τη νομαρχία 2.360 δρχ. και τον ΟΣΚ 2.596 δρχ.;

- Γιατί ενώ ήδη υπήρχε καταγγελία υπερτιμολόγησης του έργου και ΕΔΕ σε εξέλιξη οι εργολάβοι πληρώνονταν από την Περιφέρεια;

- Ποιος έδωσε εντολή να πληρώνονται οι εργολάβοι από την Περιφέρεια; Τελικά γνωρίζει ή όχι τι γίνεται στον δήμο;

Αυτά είναι μερικά από τα καυτά ερωτήματα που στις βερμπαλιστικές ανακοινώσεις του δημάρχου δεν απαντώνται, αλλά που τελικά θα υποχρεωθεί να δώσει τις απαντήσεις όσο επώδυνες και αν είναι γι' αυτόν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ