Παρασκευή 21 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Τον θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό άλλων 48 ατόμων προκάλεσε προχτές βράδυ η έκρηξη σε υπόγειο αγωγό φυσικού αερίου που επέφερε ρήγμα στο οδόστρωμα, αναποδογυρίζοντας σταθμευμένα οχήματα. Η αιτία δεν είναι γνωστή και διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι, μετά από καύσωνα, προκάλεσαν πολλά προβλήματα σε Κροατία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Σλοβενία, και από πτώσεις δέντρων τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Επίσης, δεκάδες τραυματίστηκαν ανάμεσά τους ένας χειριστής γερανού στην κροατική πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ. Πολλές οδικές αρτηρίες πλημμύρισαν ενώ στη Σλοβενία προκλήθηκαν πολλές καταστροφές σε δεκάδες στέγες σπιτιών. Στη Σερβία για κάποιες ώρες έκλεισε το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

ΟΥΕΛΙΓΚΤΟΝ.-- Aνδρας άνοιξε πυρ χτες στο κέντρο του Oκλαντ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Νέας Ζηλανδίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους. Η επίθεση διαπράχθηκε τη μέρα που ξεκινούν οι αγώνες του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών, που συνδιοργανώνουν η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Ο Φρανς Τίμερμανς θα ηγηθεί συνασπισμού του Εργατικού Κόμματος και των Πράσινων στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Νοέμβρη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «De Volkskrant». Μέλος του Εργατικού Κόμματος, ο Τίμερμανς ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, αρμόδιου για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ