Παρασκευή 30 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Αποφασισμένοι για νέους αγώνες για τις δουλειές και τα δικαιώματά τους

Συνεδρίασε χτες το Συντονιστικό των Σωματείων ενόψει της συνάντησης με τον ειδικό εκκαθαριστή

Με αγωνιστική διάθεση και ανεβασμένο το ηθικό πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, χτες Πέμπτη στη Λάρυμνα, σε μια ακόμα κίνηση για την ενίσχυση του αγώνα τους, για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποφασίστηκε η συμμετοχή όλων των Σωματείων στη συνάντηση με τον ειδικό εκκαθαριστή που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη βδομάδα καθώς επίσης και η επιδίωξη συναντήσεων με τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, που έχουν αναλάβει υπουργεία τα οποία σχετίζονται με τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και το μέλλον των εργαζομένων και ιδιαίτερα με τη λήξη των συμβάσεων στις 15 Ιούλη. Προσδιορίστηκε επίσης ότι ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουν και τη στάση της κυβέρνησης θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα και θα παρθούν οι αντίστοιχες αγωνιστικές αποφάσεις.

Η αποφασιστικότητα που έδειξαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, παίρνοντας στα χέρια τους την υπόθεση υπεράσπισης του Σωματείου και του αγώνα τους και η συντριπτική πλειοψηφία που έδωσαν στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ», έδωσε κουράγιο και στους εργαζόμενους και στα σωματεία τους στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ. Το θετικό κλίμα και η αγωνιστική διάθεση κυριαρχούσε στις τοποθετήσεις και παρεμβάσεις των εκπροσώπων Σωματείων, με τον Παναγιώτη Πολίτη εκ νέου πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας να τονίζει την ανάγκη συσπείρωσης και ενότητας, απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και του νέου ιδιοκτήτη να ξεμπερδεύουν με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τον αγώνα τους, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η επίθεση το επόμενο διάστημα θα ενταθεί.

Επισήμανε ότι με τις συμβάσεις να λήγουν στις 15 Ιούλη και με την ανανέωσή τους να βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει δυναμική απάντηση σε κάθε απόπειρα να ξεκινήσει το «ξήλωμα» των εργαζομένων από τις εργασίες τους και των οικογενειών τους από τα σπίτια στους οικισμούς.

Παράλληλα, τόσο από τον Παναγιώτη Πολίτη όσο και από τους υπόλοιπους εκπροσώπους Σωματείων αναδείχθηκε ότι θα πρέπει να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σχετικά με το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, την κατάσταση εγκατάλειψης και απαξίωσης των εγκαταστάσεων, την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων, αλλά και τα χρήματα που τους οφείλονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ