Παρασκευή 30 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία στην εφημερίδα «Θεσσαλία»

Την εργοδοτική αυθαιρεσία στην εφημερίδα «Θεσσαλία» του Βόλου καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και οι 9 εργαζόμενοι - μέλη της Ενωσης Συντακτών στην εφημερίδα «Θεσσαλία», επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τους εργαζόμενους «οι εβδομαδιαίες αποδοχές που καταβάλλονται εδώ και δύο μήνες έναντι του μισθού ξεκινούν από το ιλιγγιώδες ποσό των... 30 ευρώ! Και αυτά όχι μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Η συγκεκριμένη εργοδοσία μέσω της αλλαγής εταιρειών έκδοσης της εφημερίδας και άλλων μεθοδεύσεων, "στραγγαλίζει" τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν, αλλά που ποτέ δεν λαμβάνουν...».

Παράλληλα, η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας τονίζει ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργοδότη δεν είναι πρωτόγνωρη, αφού εδώ και πολλά χρόνια εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχουν δικαιωθεί για μη καταβολή δεδουλευμένων και εφάπαξ, «αλλά η δικαίωση δεν έφθασε ποτέ μέχρι την τσέπη τους, καθώς τα "παράθυρα" της νομοθεσίας είναι πολλά και γνωρίζει άριστα να τα αξιοποιεί». Σημειώνει ακόμα ότι οι εργαζόμενοι είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στις πρακτικές του συγκεκριμένου εργοδότη, αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους είναι ανύπαρκτοι.

Καταλήγοντας η Ενωση υπογραμμίζει: «Περιμένουμε από τον συγκεκριμένο εργοδότη μέχρι τέλους του μήνα να ξεκινήσει την τακτοποίηση των οφειλών των συναδέλφων εργαζομένων». Σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί «σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων εργαζομένων, αλλά και του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ