Παρασκευή 30 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Κατήγγειλαν τη συνειδητή αδιαφορία του κράτους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης κάτοικοι της περιοχής, απαιτώντας να υλοποιηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση όλα τα έργα και οι μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας, να κηρυχθούν οι πλημμυροπαθείς περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και με ευθύνη των αρμόδιων κρατικών φορέων να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη καταγραφή των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων στο ύψος των αναγκών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι κάτοικοι της περιοχής, που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Πλημμυροπαθών Δήμου Παύλου Μελά, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους απαιτώντας όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, δήμος, Περιφέρεια και κυβέρνηση, να αναλάβουν αναλογικά το μερίδιο ευθύνης τους. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 4 Ιούλη στις 12.30 μ.μ. προγραμματίζουν παρέμβαση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Πλημμυροπαθών διαμήνυσαν ότι δεν θα καθίσουν να παρακολουθούν εν έτει 2023 να γεμίζουν με νερά τα σπίτια τους, να εγκλωβίζονται στα αυτοκίνητά τους, να απειλείται η ίδια η ζωή τους εξαιτίας της παντελούς έλλειψης έργων πολιτικής προστασίας στην περιοχή και της πολύχρονης καθυστέρησης στην υλοποίηση έργων που εκκρεμούν από το 2002. Κατήγγειλαν ότι ακραία δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα, αλλά σε «ακραίο φαινόμενο» έχει εξελιχθεί η συνειδητή αδιαφορία του κράτους, στο πλαίσιο της εγκληματικής λογικής που λογαριάζει σαν «κόστος» την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σύμφωνα με το νέο «masterplan» για τον δήμο Παύλου Μελά, υπάρχουν 5 διαθέσιμες μελέτες και 3 προγραμματιζόμενα έργα τα οποία έχουν αναφορά στην περιοχή και βρίσκονται στα συρτάρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει μελέτη διευθέτησης των ρεμάτων της Πολίχνης που έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ, από το 2002!

Επίσης, μετά από κινητοποιήσεις των κατοίκων εντάχθηκε η υλοποίηση υδραυλικής μελέτης για μια πλημμυροπαθή περιοχή στην Πολίχνη (Αγίας Μαρίνης) στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2023.

Διοίκηση του δήμου και αντιπολίτευση περιορίστηκαν σε ευχολόγια και «διαβεβαιώσεις» ότι προσπαθούν για την ένταξη και υλοποίηση των έργων.

Στην τοποθέτησή του ο Μάριος Παλάντζας, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δήλωσε ότι για το ΚΚΕ το ζήτημα της πολιτικής προστασίας ιεραρχείται ψηλά και, επίσης, ότι στηρίζει της διεκδικήσεις του λαού.

Ανέδειξε ότι σήμερα δεν ιεραρχείται η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η ζωή των πολλών, των κατοίκων, των εργαζομένων, αλλά ιεραρχούνται άλλα έργα και υποδομές, τα οποία αυτήν τη στιγμή καθορίζονται με βάση τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την κερδοφορία τους.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει ευθύνη και στη διοίκηση και στις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τη μη υλοποίηση της μελέτης που υπήρχε στην Πολίχνη από το 2002, καθώς και για μια σειρά άλλες μελέτες και έργα, που έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ