Πέμπτη 29 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρωτιά που θα κατατεθεί στην προσπάθεια ανάπτυξης της λαϊκής πάλης

«Η σχέση εμπιστοσύνης των Ελλήνων μεταναστών στη Δανία με το ΚΚΕ θα κατατεθεί στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, για την άνοδο του εργατικού - λαϊκού κινήματος, δίνοντας δύναμη και αισιοδοξία και στην πάλη των Δανών κομμουνιστών». Τα παραπάνω τονίζει η ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για την ανάδειξη του Κόμματος σε πρώτη δύναμη, με ποσοστό 25%, στις κάλπες που στήθηκαν στη χώρα για τις εκλογές του Ιούνη.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που ζουν στη Δανία χαιρετίζουν όλους και όλες όσοι έφτασαν στην κάλπη με το «κόκκινο» ψηφοδέλτιο, όσους συμπορεύτηκαν στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ. «Η πρωτιά του ΚΚΕ στη Δανία», υπογραμμίζεται, «παρά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, αποκρυσταλλώνει τον συνεχή αγώνα των κομμουνιστών και στη Δανία για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες μετανάστες και μετανάστριες, σε μια χώρα μάλιστα που διαφημίζεται στην πατρίδα μας ως "σκανδιναβικός παράδεισος"». Και αναδεικνύεται ότι «η πραγματικότητα είναι σκληρή όχι μόνο για τους Δανούς εργαζόμενους αλλά και για τους Ελληνες μετανάστες, όλους τους νέους εργαζόμενους, φοιτητές, ερευνητές που εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους από την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Δανία αποκάλυψαν αυτήν την αλήθεια. Πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στις περικοπές επιδομάτων μεταναστών και φοιτητών, στα πανάκριβα ενοίκια, στην επιδεινούμενη κατάσταση στην Υγεία με τις πολύμηνες αναμονές ακόμα και για μια εξέταση, κόντρα στις απολύσεις, στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις προσλήψεις "μίας μέρας" στον Επισιτισμό, μέσα από τα συνδικάτα και τις σωματειακές επιτροπές, όπως αυτή που ιδρύθηκε από Ελληνες μετανάστες πρόσφατα στον Επισιτισμό. Μπήκαν μπροστά, επίσης, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου κ.ά., μέσα από την Ελληνική Κοινότητα Δανίας, στην πάλη ενάντια στην εντεινόμενη εμπλοκή και της ελληνικής και της δανικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με δεκάδες δισ. και με αποστολές όπλων στο πολεμικό σφαγείο στην Ουκρανία. Πήραν θέση και αγωνίστηκαν για κάθε μεγάλο και μικρό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Ελληνες μετανάστες και μετανάστριες».

Η ΚΟ Δανίας απευθύνεται με ζεστή καρδιά «σε όλους τους Ελληνες μετανάστες και μετανάστριες που ζούμε μαζί στην ξενιτιά, στον βορρά της Ευρώπης, σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, να συναντηθούμε στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Ακόμα και εκείνοι που αν και το σκέφτηκαν τελικά δεν έκαναν το βήμα σε αυτές τις εκλογές, ξέρουν καλά ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που θα είναι δίπλα τους, παλεύοντας για τα προβλήματά τους και στην Ελλάδα αλλά και στη Δανία».

Προσθέτει δε ότι «δεν πρέπει να δοθεί καμία περίοδος χάριτος στην κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε επίσης στη νέα κυβέρνηση στη Δανία, που συγκροτήθηκε από σοσιαλδημοκράτες σε σύμπραξη με φιλελεύθερους και τεκμηριώνει στην πράξη ότι και στον νέο γύρο επίθεσης στον λαό, που έχει ξεκινήσει, συμπλέουν όλα τα αστικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των φασιστικών μορφωμάτων». «Συνεχίζουμε τον αγώνα με οδηγό μας το σύνθημα "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής"», καταλήγει η ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση της ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ(2010-02-20 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στην Κοπεγχάγη(2006-09-27 00:00:00.0)
Συζητούν για την Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη(2005-03-20 00:00:00.0)
Συζητούν για την Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη(2005-03-18 00:00:00.0)
Συζητούν για την Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη(2005-03-16 00:00:00.0)
Συζητούν για την Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη(2005-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ