Κυριακή 7 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΡΕΟΣ

(Η υπεράσπιση των Παλαιστινίων)

ΠΟΙΟΣ μπορεί, μ' όσα τούτη την ώρα βλέπει, μ' όσα ακούει κι όσα διαβάζει για το μέγιστο έγκλημα που συντελείται από τον ισραηλινό στρατό σε βάρος των Παλαιστινίων, να μη συνταχθεί ολόψυχα με το φλογερό κάλεσμα του νομπελίστα συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου πως «είναι η ώρα να σημάνουμε συναγερμό σ' ολόκληρο τον κόσμο. Για να πούμε πως στην Παλαιστίνη συντελείται ένα έγκλημα, που πρέπει να σταματήσουμε». Μπορούμε να συγκρίνουμε το έγκλημα με όσα συνέβησαν στο Αουσβιτς.

ΔΕ χρειάζεται αναλυτής ή δραγουμάνος για να νιώσεις τη ναζιστική θηριωδία που πνίγει στο αίμα και στα δάκρυα τις πόλεις και τους συνοικισμούς της Παλαιστίνης. Εχεις από πρώτο χέρι στα δικά σου χώματα τους Γερμανούς και τους τσολιάδες να μπλοκάρουν την Καισαριανή, το Βύρωνα και την Καλογρέζα... θυμάσαι τους μασκοφόρους να δείχνουν τους πατριώτες, να κρεμάνε και να τουφεκάνε τους αγωνιστές.

ΒΛΕΠΕΙΣ πολλά και νιώθεις περισσότερα όσο κι αν ο τηλεοπτικός φακός κι ο δημοσιογράφος κυνηγιέται άγρια. Εικόνες φρίκης που σε πολλά ξεπερνούν τις ναζιστικές μεθοδολογίες, αυτές που κάποτε γνώρισαν οι παππούδες των στα γκέτο και στα χιτλερικά στρατόπεδα.

ΟΛΑ αυτά τα ναζιστικά της ισραηλινής θηριωδίας τα εφαρμόζουν και τα μελετούν και δεν παραλείπουν τίποτε, ούτε ακόμη και τα νούμερα τα ανεξίτηλα, που έβαζαν στα χέρια των αιχμαλώτων οι χιτλερικοί... Οπως γράφει η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ», Ισραηλινός αξιωματικός συμβουλεύει τους άνδρες του να μελετήσουν την τακτική που ακολούθησαν οι ναζί στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να την εφαρμόσουν στους παλαιστινιακούς καταυλισμούς. Και για να γίνει πιο σαφές το ζητούμενο προσθέτει: «...Πρέπει να αναλύσουμε και να εφαρμόσουμε τα μαθήματα από τις μάχες του παρελθόντος, να αναλύσουμε ακόμη και το πώς έδρασε ο γερμανικός στρατός στο γκέτο της Βαρσοβίας, όσο και αν αυτό φανεί αποκρουστικό»...

ΕΙΚΟΝΕΣ κόλασης, ανατριχιαστικές, που θυμίζουν της χιτλεροφασιστικής ορδής τα φοβερά, τα αποτρόπαια εγκλήματα, είναι τα λόγια για τα όσα είδε στη Ραμάλα η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Λουίζα Μοργκαντίνι και τα οποία μετέδωσε ο απεσταλμένος της «Καθημερινής» Π. Παπακωνσταντίνου.

«...ΑΥΤΑ που είδα, μου θύμιζαν τι πέρασε ο πατέρας μου, ως παρτιζάνος της Αντίστασης απέναντι στο Μουσολίνι και στον Χίτλερ... Είδα Ισραηλινούς στρατιώτες να εκκενώνουν νυχτιάτικα ένα κτίριο, όπου κατοικούσαν οικογένειες απλών ανθρώπων, ισχυριζόμενοι ότι έψαχναν για τρομοκράτες. Οι άνθρωποι έκλαιγαν, ούρλιαζαν, βλέποντας να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής, καθώς οι Ισραηλινοί βομβάρδιζαν με πυρά τεθωρακισμένων τις πόρτες και τους τοίχους. Δε βρήκαν τίποτε, ούτε ένοπλους, ούτε όπλα, αλλά μόνο τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων που τα κατάστρεψαν μόνο και μόνο από τυφλό μίσος...».

Η ΦΡΙΚΗ στην κορύφωσή της στο νοσοκομείο της Ραμάλα... «...Είδα, προσθέτει η Ιταλίδα ευρωβουλευτής, να μεταφέρονται τρία πτώματα με σφαίρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού, προφανώς εκτελέστηκαν εν ψυχρώ. Ο,τι κινούνταν έξω από το νοσοκομείο το πυροβολούσαν... Οι άνθρωποι στη Ραμάλα μένουν διαρκώς στα σπίτια τους φοβούμενοι ότι θα τους εκτελέσουν. Ακόμη κι όταν προχτές οι Ισραηλινοί ανέστειλαν για δύο ώρες την απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε να προμηθευτεί ο κόσμος στοιχειώδη τρόφιμα και φάρμακα, πυροβολήθηκαν πολλοί απ' αυτούς που ξεθάρρεψαν και ξεμύτισαν από τα σπίτια τους...».

ΑΘΑΦΤΟΙ μένουν και οι νεκροί τους. «...Είδα με τα μάτια μου να ανοίγουν ομαδικό τάφο, σε αυλή δίπλα στο νοσοκομείο, για να θάψουν ανθρώπους, που πέθαναν είτε από φυσικό θάνατο είτε από πυρά...».

ΜΙΑ επετειακή σύμπτωση μάς θυμίζει πως σαν χτες (6 του Απρίλη 1941) η χιτλερική ορδή χτυπούσε τη χώρα μας και σκόρπιζε το θάνατο, τα δάκρυα στη γη μας και στα Βαλκάνια, έκαιγε το Βελιγράδι. Και σε λίγο θα κολυμπούσε στα αίματα της θυσίας η Κρήτη.

ΕΙΝΑΙ χρέος ύψιστο, πανανθρώπινο να σταματήσουμε το φοβερό έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Πρέπει ν' ανατρέψουμε τα σχέδια της νέας αυτής εγκληματικής ορδής και να ορθώσουμε μια ανθρώπινη «ασπίδα προστασίας» από τους δολοφόνους της «νέας τάξης», της νέας χιτλερικής ορδής.


Του Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ