Παρασκευή 9 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Οποιος δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει τον σχεδιασμό της ΝΔ...

Το δάχτυλο στους προοδευτικούς ψηφοφόρους κούνησε ο Αλ. Τσίπρας χτες βράδυ, όταν σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ» τους κατηγόρησε πως αν πάνε στην κάλπη για να ψηφίσουν οποιοδήποτε άλλο κόμμα πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, θα ενισχύσουν τον σχεδιασμό της ΝΔ!

Τα έλεγε αυτά ο «νούμερο 1» ενισχυτής της ΝΔ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έτεινε χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, άλλοτε ψηφίζοντας τα μισά νομοσχέδιά της στη Βουλή, άλλοτε δρώντας σαν πυροσβεστήρας της λαϊκής δυσαρέσκειας στο πλαίσιο της ...«εναλλακτικής» του πρότασης για τον λαό!

Αυτή ακριβώς τη «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε εξάλλου και ο ίδιος, λέγοντας πως το σύστημα έχει ανάγκη τη σταθερότητα που μπορεί να του προσφέρει ένας πιο δυνατός ΣΥΡΙΖΑ! «Θα παλέψουμε η χώρα να έχει σταθερότητα, ένα πολιτικό σύστημα με σταθερότητα που απαιτεί όχι ανεξέλεγκτες πλειοψηφίες, αλλά ισχυρή αντιπολίτευση. Είναι ζήτημα σταθερότητας για τη δημοκρατία», έλεγε, στέλνοντας και μηνύματα στο εγχώριο κεφάλαιο ότι είναι προς το συμφέρον του η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε ότι ο πυλώνας της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας ήταν και παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι έγινε συμπλήρωμα της δεξιάς και ότι θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι τάχα δεν θέλει να κυβερνήσει, αφού αρνείται να βάλει πλάτη σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις στο πλαίσιο του σάπιου συστήματος.

Τέλος, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ταμείο στις 26 Ιούνη, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την παραμονή του ή όχι στην προεδρία του κόμματος.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Φίλη

Στο μεταξύ, ο Αλ. Τσίπρας έσπευσε να καλύψει τις δηλώσεις του Ν. Φίλη περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, κάνοντας λόγο για «δικαίωμα αυτοδιάθεσης» (!) και «προσωπικές απόψεις». Ο Ν. Φίλης είχε υποστηρίξει αναφερόμενος στον υποψήφιο βουλευτή Ροδόπης του κόμματος, για τον οποίο ξέσπασε αντιπαράθεση, με τη ΝΔ να του χρεώνει σχέσεις με το τουρκικό προξενείο, πως «βεβαίως μπορεί να είναι κάποιος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αν μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη» και πρόσθεσε ότι στη Θράκη υπάρχει «μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: τουρκογενείς που δηλώνουν Τούρκοι οι άνθρωποι, Πομάκοι και Τσιγγάνοι».

Η συγκεκριμένη δήλωση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με μέλη του με δημόσιες τοποθετήσεις να κάνουν λόγο για «5η φάλαγγα που στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση - καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους», όπως και για ομάδα στελεχών στην ΚΕ του κόμματος που «ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια».

Στο μεταξύ, για «γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ «αντίθετη στις διεθνείς συνθήκες και υπονομευτική της αρμονικής συνύπαρξης στη Θράκη» έκανε λόγο ο γραμματέας της ΝΔ Π. Μαρινάκης, ενώ στελέχη της ΝΔ επιμένουν ότι ο Αλ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί «ιδιωτικά», με κάποια στοιχεία, ότι οι υποψήφιοί του, Φερχάτ Οζγκιούρ, στη Ροδόπη και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, στην Ξάνθη, είναι «ενεργούμενα» του προξενείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ