Παρασκευή 9 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί το έγκλημα ούτε να παραγραφούν οι ευθύνες

Συνάντηση με τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών είχε χτες ο Δ. Κουτσούμπας

RIZOSPASTIS

Συνάντηση με τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών είχε χτες το απόγευμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι υποψήφιοι βουλευτές Γιάννης Δελής, Λεωνίδας Στολτίδης, Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη.

Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης Χρήστος Κωνσταντινίδης, Παύλος Ασλανίδης, Ελένη Βασάρα και Σμαρώ Οικού.

Ενημέρωσαν τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ενέργειες και τα αιτήματα του Συλλόγου, προκειμένου να καταλογιστούν οι διαχρονικές ευθύνες που βαραίνουν και πολιτικά πρόσωπα για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, καθώς και για τη μήνυση που έχουν καταθέσει σε βάρος 17 πολιτικών προσώπων και κατά παντός υπευθύνου.

«Εχουμε χάσει τους ανθρώπους μας και μας κουνάνε και το δάχτυλο. Για εμάς είναι πολύ δύσκολο, πολύ πληγωτικό», κατήγγειλαν εκπρόσωποι του Συλλόγου. Ανέδειξαν το γεγονός ότι 3,5 μήνες μετά δεν έχουν πάρει απαντήσεις στα ερωτήματα για τις αιτίες της σύγκρουσης καθώς και της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε μετά από αυτή, φωτιά από την οποία έχασαν με τραγικό τρόπο τους ανθρώπους τους.

Ευχαρίστησαν για τη στήριξη και συμπόρευση των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει. Ενώ μέσα από την οργή και την οδύνη τους στάθηκαν στο αίτημα να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και ασφαλής σιδηρόδρομος.

Τέλος, προσέφεραν συμβολικά στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ένα μπλουζάκι με τυπωμένα τα εξής λόγια: «Δεν ξεχνώ. 57 ψυχές ζητούν δικαίωση. Η κρατική αμέλεια δολοφονεί».

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε, για μια ακόμα φορά, με αφορμή τη διά ζώσης συνάντηση, τα συλλυπητήρια του ΚΚΕ στις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Επανέλαβε τη θέση του Κόμματος πως πρόκειται για προδιαγραμμένο έγκλημα, για το οποίο υπάρχουν ευθύνες και πολιτικών προσώπων.

«Δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, να παραγραφούν ευθύνες», τόνισε και στάθηκε ιδιαίτερα στα κόμματα που έχουν κυβερνήσει. «Τα πρακτικά της Βουλής είναι δεδομένα. Μπορεί να τα πάρει ο εισαγγελέας», σχολίασε, προκειμένου να ελέγξει «ποιοι ψήφισαν αυτούς τους νόμους, ποιοι δεν υλοποίησαν αποφάσεις, Συμβάσεις, ποιοι άρχισαν την κατάτμηση του ΟΣΕ». Υπενθύμισε τις προτάσεις του ΚΚΕ κατά τη συνταγματική αναθεώρηση να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά και να μη διορίζονται οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί από την εκάστοτε κυβέρνηση. Πρόκειται για προτάσεις που απορρίφθηκαν από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, στη σημασία των οποίων συμφώνησαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί. Δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί ούτε να παραγραφούν οι ευθύνες για αυτό το έγκλημα όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Είτε αφορά πρωθυπουργούς είτε αφορά όσους κυβέρνησαν σε υπουργεία, όσους νομοθέτησαν και οδηγηθήκαμε σε αυτό το έγκλημα, σε αυτή τη μεγάλη τραγωδία, που την πληρώνει ακόμα ο ελληνικός λαός και που δεν έχουν επιλυθεί ακόμα όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τον ελληνικό σιδηρόδρομο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ