Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΝΕΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ
«Στο σφυρί» σπίτι συνταξιούχων για δάνειο που σχεδόν είχαν αποπληρώσει!

«

Στο σφυρί» βγάζουν τα «κοράκια» των τραπεζών πρώτη κατοικία ανάπηρου συνταξιούχου υδραυλικού και της συζύγου του, συνταξιούχου νοσηλεύτριας, στην περιοχή Βούλγαρη της Θεσσαλονίκης, για δάνειο της «Ασπίς Πρόνοιας ΑΕΓΑ» μέσω της Eurobank, το οποίο μάλιστα σχεδόν αποπλήρωσαν λίγο πριν το 2009!

Στο πλευρό τους, δηλώνοντας ότι δεν θα το επιτρέψουν, βρίσκονται πλήθος σωματείων και η Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών.

Το ζευγάρι το 2001 πήρε στεγαστικό δάνειο μέσω της Eurobank, σε συνεργασία με την «Ασπίς», ύψους 26.412,33 ευρώ. Σύμφωνα με τη σύμβαση, πλήρωνε τους τόκους στη Eurobank και το κεφαλαίο στην «Ασπίς».

Το 2009, που έκλεισε η «Ασπίς», το ζευγάρι είχε πληρώσει σχεδόν όλο το κεφάλαιο, έχοντας μόλις 5 χιλιάδες ευρώ χρέος ενώ συνέχιζε να πληρώνει κανονικά τους τόκους στην Eurobank μέχρι το 2011, ύστερα από συνεννόηση με την τράπεζα.

Από τις αρχές του 2012, όταν πλέον είχε αποπληρωθεί το σύνολο των τόκων του δανείου, άρχισε ο Γολγοθάς του ζευγαριού. Η τράπεζα ξεκίνησε να κυνηγά το ζευγάρι, που χρωστούσε μόλις 5 χιλιάδες ευρώ από το αρχικό κεφάλαιο, διότι δεν αναγνώριζε το ποσό που κατέβαλαν στην «Ασπίς».

Σήμερα η QUANT τούς ζητά 69.573 ευρώ και βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι στις 19 Ιούλη, δηλαδή για διπλάσιο ποσό και από αυτό που επικαλείται η Eurobank (38.873,70 ευρώ).

Να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός και το ξεσπίτωμα του 81χρονου

Στο μεταξύ, στο πλευρό της οικογένειας του 81χρονου ανάπηρου συνταξιούχου από τα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, που παλεύει να παραμείνει στο σπίτι του, βρέθηκε και χθες ο εργαζόμενος λαός της περιοχής, φορείς και σωματεία, πραγματοποιώντας συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου.

Χθες ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης του πλειστηριασμού που κατέθεσε ο 81χρονος, όμως η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 13 Ιούλη. Στο πλευρό του βρέθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Αγγελική Χριστιανού στη Χαλκιδική, Λεωνίδας Στολτίδης στη Β' Θεσσαλονίκης και Ελένη Μπακιρλή στην Α' Θεσσαλονίκης.

Πρωτοφανής ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, που κυριολεκτικά έζωσαν τα δικαστήρια αλλά και τους γύρω δρόμους.

Θυμίζουμε ότι ο 81χρονος ήταν εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο του γιου του, ο οποίος έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις. Το σπίτι του 81χρονου εκπλειστηριάστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη για 150.001 ευρώ - ενώ η πραγματική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη - και τώρα απειλείται με έξωση από τον νέο ιδιοκτήτη.

Από τις 4 Μάη, οπότε δικαστικός επιμελητής και αστυνομία έκαναν «ντου» αξημέρωτα και πέταξαν έξω τον 80χρονο, την σύζυγό του και την άνεργη κόρη τους, που συντηρούνται με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξή του, ο συνταξιούχος παραμένει στην αυλή του σπιτιού του, αρνούμενος να το εγκαταλείψει και να παραδώσει κόπους και ιδρώτα μιας ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ