Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οριστική δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων στα «Market In»

Την οριστική δικαίωση των 11 εργαζομένων της «Market In» στα Γιάννενα επισφράγισε η απόφαση του Αρείου Πάγου, απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει η εταιρεία ενάντια στη δικαστική απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι οι 11 εργαζόμενοι ξεκίνησαν το 2016 έναν πολύχρονο και σκληρό αγώνα, διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας τους από την αλυσίδα τροφίμων «Market In», όταν η τελευταία εξαγόρασε το υποκατάστημα στα Γιάννενα από τα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης». Στην προσπάθεια της επιχείρησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους οδηγήσει σε παραίτηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε πογκρόμ καταστολής στο κέντρο της πόλης, ενώ δεκάδες ήταν οι μηνύσεις και οι συλλήψεις συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων ήταν η οργανωμένη δολοφονική επίθεση μπράβων, στρατολογημένων από την εργοδοσία, ενάντια στην απεργιακή φρουρά των σωματείων στις 14 Δεκέμβρη του 2017.

Η απόφαση δικαιώνει πλήρως τους εργαζόμενους, υποχρεώνοντας την εργοδοσία να τους απασχολήσει αναδρομικά από το 2017, αφού υπήρχε μεταβίβαση του συγκεκριμένου καταστήματος έναντι των εργαζομένων και ταυτόχρονα να τους καταβάλει τους μισθούς τους και την ασφάλισή τους για όλα αυτά τα χρόνια.

«Οσο δύσκολος και να φαντάζει καμιά φορά ο δρόμος του αγώνα, της οργανωμένης πάλης, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για τη δικαίωση των διεκδικήσεων των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων, χαιρετίζοντας τους εργαζομένους από όλους τους κλάδους που στήριξαν αυτόν τον αγώνα με όλους τους τρόπους, «με τη συμμετοχή τους σε απεργίες, τη σθεναρή τους στάση απέναντι στην κρατική καταστολή, απέναντι σε στημένα σκηνικά με μπράβους της εργοδοσίας».

Παράλληλα, το σωματείο σχολιάζει ότι δεν είναι η πρώτη δικαστική απόφαση υπέρ των εργαζομένων, όμως με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής, της ΝΔ, δεν εφαρμόστηκαν, αφού παρέχουν στους επιχειρηματικούς ομίλους όλους τους τρόπους και τα εργαλεία να μην τις εφαρμόζουν χωρίς κόστος.

Το Σωματείο απαιτεί «να εφαρμοστεί τώρα η απόφαση χωρίς καμία καθυστέρηση, καμία δικαιολογία, να γυρίσουν οι συνάδελφοι στις δουλειές τους» και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να γραφτούν μαζικά στο σωματείο, να δυναμώσουν τον αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οριστική δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων στα «Market In»(2023-06-20 00:00:00.0)
Μάθαμε να μην τα παρατάμε, πιο αποφασιστικά συστρατευόμαστε με το ΚΚΕ για το δίκιο, τη ζωή και τα παιδιά μας(2022-03-22 00:00:00.0)
Απαιτούν εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για ένσημα, θέσεις εργασίας και δεδουλευμένα(2022-01-25 00:00:00.0)
Αλλη μια δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους της «Market In»(2021-09-09 00:00:00.0)
Συνέχεια στον αγώνα για να επιστρέψουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι στα «Market In»(2021-01-21 00:00:00.0)
Πέτυχαν μια ακόμα δικαστική απόφαση υπέρ του δίκαιου αγώνα τους(2018-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ