Σάββατο 27 Μάη 2023 - Κυριακή 28 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Ηταν πυκνές οι μέρες που πέρασαν. Γεμάτες ένταση, πίστη, συναίσθημα, πάθος, αγωνιστικότητα.

Μέρες φωτός!

Γεμάτες με πρόσωπα φωτεινά, με γελαστούς 17χρονους που θα έριχναν την πρώτη τους ψήφο και θα ήταν κόκκινη, με ακαταπόνητους 97χρονους αγωνιστές, βράχους αλύγιστους, όπως παλιά στα βουνά και στις εξορίες!

Αποφασισμένοι όλοι για τη μεγάλη ανατροπή, το δυνατό άλμα, για τον νέο, δίκαιο κόσμο που μας αξίζει. Αυτό που μας συνέδεε όλους μεταξύ μας ήταν η αυθόρμητη οικειότητα που υπαγορεύει η συγγένεια. Μια συγγένεια που έρχεται από πολύ μακριά, από αιώνα και βάλε! Συγγένεια ουσίας, ευλογημένη από ιερές στιγμές, θυσίες, προσφορά, γενναιότητα, αλληλεγγύη, και - πάνω απ' όλα - από μυθικά πρόσωπα, ιερά για εμάς.

Αυτές τις μέρες, τα πρόσωπα αυτά, τα νιώθαμε ολοζώντανα δίπλα μας, στις ομιλίες μας, πάνω στην εξέδρα, στους δρόμους κοντά μας, στα γραφεία, στα εργοστάσια, στις συναυλίες...

«Καταλαβαινόμαστε τώρα...»

Ηταν μέρες γεμάτες από ζεστή και ειλικρινή επαφή με τους πολίτες, με δυνατό σφίξιμο χεριών, με ευχές για νίκη του λαού, με κοφτερά συνθήματα, πείσμα και ατέλειωτες κουβέντες.

Τότε ήταν που νιώθαμε τον Ρίτσο δίπλα μας, αυτόν που μας έμαθε «να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά», γιατί «καταλαβαινόμαστε τώρα» αφού «δεν χρειάζονται περισσότερα».

Τότε ήταν, που λες κι εμφανιζόταν στις γειτονιές, κάπου ανάμεσά μας κι ο Αλκης Αλκαίος «καθώς μας φώτιζαν το δρόμο οι σελίδες απ' το κομμουνιστικό μας μανιφέστο».

Κι ύστερα, στις αρχές και στο τέλος κάθε συγκέντρωσης, φανερώνονταν κι έφερναν δώρο τα τραγούδια τους, για να μας ενώσουν πάλι όλους μαζί, ο Μίκης, με τον Λοΐζο, τον Μικρούτσικο και τους άλλους ομότεχνούς τους, που δε φεύγουν στιγμή από δίπλα μας.


RIZOSPASTIS

Οι μέρες που έρχονται, έχουν άλλο νόημα, άλλη αξία κι άλλη ευθύνη. Το ΚΚΕ αναδείχθηκε τρίτη δύναμη σε όλη την Αττική και το εξωτερικό.

Ελαβε παραπάνω 126.174 ψήφους και από 299.621 το 2019 έφτασε τώρα τις 425.795! Από 15 έδρες το 2019 καταλαμβάνει 26 έδρες το 2023! Εχει άνοδο στις 12 από τις 13 εκλογικές περιφέρειες. Μεγάλα ποσοστά σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, σε αγρότες, φοιτητές, καθώς και σε νέες παραγωγικές ηλικίες!

Αυτό που συνέβη στις 21 του Μάη, το δυνάμωμα του ΚΚΕ, δείχνει και την άνοδο του κύρους του Κόμματος στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό, κύρους που κατακτήθηκε από τη συνέπεια και τη μαχητικότητά του σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα.

Μεγάλη η χαρά κι η συγκίνηση! 425.795 φωταγωγημένες ψυχές δείχνουν το δρόμο. Η νέα μεγάλη μάχη είναι μπροστά μας, αλλά είμαστε δυνατότεροι, αποφασισμένοι και αισιόδοξοι. Η αύξηση των ποσοστών έχει κοινωνική βάση σε κλάδους στρατηγικής σημασίας, όπου οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε αγώνες και απέκτησαν πολύτιμη πείρα. Εκαναν το βήμα και ψήφισαν ΚΚΕ προσπερνώντας εκβιασμούς, διλήμματα και παγίδες.

Γνωρίζουν και γνωρίζουμε όλοι πως δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Ψηφίζουμε για το τι είδους αντιπολίτευση θέλουμε απέναντι στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ!

Θα επιτρέψουμε να υπάρξει μια... συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, που θα συμπλέει στρατηγικά με την κυβέρνηση και θα ψηφίζει τα περισσότερα νομοσχέδια, όπως έκαναν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη τετραετία, ή ένα πολύ πιο ενισχυμένο ΚΚΕ με διψήφιο ποσοστό, που θα έχει τη δύναμη να εμποδίσει την αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται;

Αντιπολίτευση μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ απέδειξε στην πράξη πως θέλει και μπορεί να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού. Είναι το μόνο που μπορεί ν' ασκήσει στρατηγική αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση.

Μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, για την προστασία της ζωής, για την προστασία του εισοδήματος, όλων των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Σε λίγες μέρες, θα έχουμε μπροστά μας μια νέα εκλογική μάχη, με άλλο εκλογικό νόμο, αυτόν της «ενισχυμένης αναλογικής», με «μπόνους» έως 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Με αυτήν την καλπονοθευτική διαδικασία, θ' αφαιρεθούν έδρες από τα υπόλοιπα κόμματα. Γι' αυτό λοιπόν:

  • Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι ακόμα πιο κρίσιμη. Να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η πολιτική επιρροή του στα μεγάλα αστικά κέντρα, στις εργατικές γειτονιές, παντού.
  • Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός λαός και ζωή με προοπτική και δικαιώματα.
  • Ποιο άλλο κόμμα μπορεί να φρενάρει τους 700.000 πλειστηριασμούς που έρχονται;
  • Τα αστικά κόμματα που έχουν συμφωνήσει μ' αυτούς ή το ΚΚΕ που χρόνια τους μάχεται;
  • Ποιος θα εναντιωθεί στην έκθεση της Κομισιόν για «Καμιά αύξηση του κατώτατου μισθού, λόγω προϋπηρεσίας μέχρι το 2029»;
  • Ποιος θα πολεμήσει τα ναζιστικά μορφώματα, αυτοί που τους προστατεύουν ή αυτοί που ζητιανεύουν τις ψήφους τους;

Ξανά ΚΚΕ! Στις 25 του Ιούνη να το κάνουμε παντού, όπως η Ικαρία!


Της
Σεμίνας ΔΙΓΕΝΗ


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ