Πέμπτη 25 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Με βλέψεις διάκρισης η ελληνική αποστολή

Διατηρώντας βλέψεις διάκρισης παρά τον μικρό τους αριθμό, τα μέλη της ελληνικής ομάδας κωπηλασίας ρίχνονται από σήμερα στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών στο Μπλεντ της Σλοβενίας. Η Ελλάδα παίρνει μέρος με 9 αθλητές και αθλήτριες, που θα απαρτίσουν 6 πληρώματα για 3 αγωνίσματα ανδρών και ισάριθμα γυναικών. Στην αποστολή ξεχωρίζει η παρουσία του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Στέφανου Ντούσκου, ο οποίος συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά τις ελληνικές προσδοκίες για κάποια διάκριση.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές ανά αγώνισμα:

Ανδρες: Σκιφ: Στέφανος Ντούσκος. Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών: Πετρος Γκαϊδατζής - Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Δίκωπος άνευ: Δημήτρης Μπουκουβάλας - Ζήσης Μπουκουβάλα.

Γυναίκες: Σκιφ ελαφρών βαρών: Ευαγγελία Αναστασιάδου. Σκιφ: Ευαγγελία Φράγκου. Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών: Δήμητρα Ελενη Κοντού - Ζωή Φίτσιου.

Συνολικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπλεντ θα πάρουν μέρος 560 αθλητές και αθλήτριες από 33 χώρες, ανάμεσά τους Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του φθινοπώρου στο Βελιγράδι, όπου και θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν του χρόνου στο Παρίσι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ