Πέμπτη 25 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Τον τίτλο και το νταμπλ κατέκτησε η ΑΕΚ

Η «Ενωση» επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-0 στον τελικό του Πανθεσσαλικού

Eurokinissi Sports

Στην επίτευξη του νταμπλ μετά από 42 χρόνια έφθασε η ΑΕΚ, η οποία μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο επικρατώντας στον τελικό, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, του ΠΑΟΚ με 2-0 παρότι μάλιστα αγωνιζόταν από αρκετά νωρίς με 10 παίκτες λόγω αποβολής (κόκκινη) του Ρότα (5'). Αυτός ήταν ο 16ος τίτλος στο Κύπελλο για την ΑΕΚ. Ο προηγούμενος ήταν το 2016. Πρόκειται για το τρίτο συνολικά νταμπλ στην 99χρονη ιστορία της, μετά από εκείνα το 1939 και το 1978. Για τον ΠΑΟΚ η απώλεια του τροπαίου τον στέλνει οριστικά στο Conference League, με την 4η θέση που κατέλαβε στο πρωτάθλημα.

Στο χτεσινό ματς, με τις ισορροπίες του αγώνα να αλλάζουν με το «καλημέρα» εξαιτίας της αποβολής, η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ, που με τη σειρά του προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί πιέζοντας περισσότερο επιθετικά, είχε δοκάρι με τον Σβαμπ και έχασε σημαντικές ευκαιρίες (Σάστρε, Σβαμπ). Ωστόσο η ΑΕΚ, που είχε απειλήσει αρχικά με τον Γκαρσία (4') ήταν αυτή που βρήκε το γκολ με τον Μουκουντί (26') και άντεξε αμυντικά μέχρι την ανάπαυλα.

Στο β' μέρος οι «κιτρινόμαυροι» παίζοντας πιο συγκεντρωμένα κατάφεραν και έκοψαν τον ρυθμό των αντιπάλων τους και προσπάθησαν να χτυπήσουν με τις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές λίγο πριν από το φινάλε βρήκαν το δεύτερο γκολ με τον Φερνάντεζ (91' ). Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ εγκλωβίστηκε στο παιχνίδι της ΑΕΚ και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις σημαντικές ευκαιρίες όπως στο πρώτο μέρος, έχοντας ως καλύτερη στιγμή το σουτ του Αουγκούστο (82') που πέρασε μόλις άουτ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60' Γιόνσον), Πινέδα (60' Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86' Φερνάντεζ), Ελίασον (82' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (60' Αμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (60' Βιεϊρίνια), Ινγκασον, Κουλιεράκης (84' Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (60' Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (76' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Τάισον, Κωνσταντέλιας (84' Τζήμας), Ζίβκοβιτς, Τόμας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ