Παρασκευή 19 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Αρνούνται εκλογικές άδειες σε γιατρούς!

Αρκετές είναι οι καταγγελίες που έχει λάβει από διάφορες περιοχές της χώρας η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ότι «διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες στους γιατρούς, επικαλούμενες "επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες", τις οποίες αιφνίδια θυμήθηκαν τώρα, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, και τις οποίες δεν είχαν φροντίσει να καλύψουν τόσα χρόνια».

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί την ανεμπόδιστη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των γιατρών, τονίζει ότι η άρνηση αυτή «σαφέστατα αποτελεί παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας» και προσθέτει:

«Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό να παρέμβουν άμεσα και να αναιρέσουν αυτές τις προκλητικές και έκνομες "απαγορεύσεις", προκειμένου οι συνάδελφοι να ασκήσουν ανεμπόδιστα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Είναι πρόκληση, στον βωμό της χρόνιας υποστελέχωσης των δομών Υγείας, να θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές.

Είναι πρόκληση να εμποδίζουν τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με πρόσχημα δήθεν την προστασία της υγείας του λαού, αυτοί που τη θυσιάζουν καθημερινά για τα κέρδη των λίγων».

ΚΚΕ: Να εξασφαλιστεί στους υγειονομικούς η ανεμπόδιστη άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

Σε σχόλιό του σχετικά με τη στέρηση του εκλογικού δικαιώματος των υγειονομικών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Οι αρνήσεις σε γιατρούς δημόσιων μονάδων Υγείας να λάβουν υποχρεωτική άδεια, ώστε να πάνε να ψηφίσουν, συνιστά μία ακόμα απόδειξη ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, είναι τόσο τραγικά υποστελεχωμένο ώστε να θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Αφού ξεζούμισαν γιατρούς και υγειονομικούς, με στέρηση ρεπό και αδειών, με υπερεργασία και υπερεφημέρευση, τώρα έρχεται η στέρηση του εκλογικού δικαιώματος, με το πρόσχημα της προστασίας της υγείας του πληθυσμού!

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι υγειονομικοί θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ανεμπόδιστα. Αλλιώς οι κλάψες περί "αποχής" θα είναι για άλλη μια φορά "άρες μάρες κουκουνάρες"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ