Τετάρτη 17 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Παραμένει «βομβαρδισμένο τοπίο», μεγάλες οι δυσκολίες των επιθεωρητών

Τίποτα δεν έχει αλλάξει μετά τη βομβιστική επίθεση, την άμεση επαναλειτουργία της απαιτούν οι εργαζόμενοι

Εικόνες καταστροφής από την εμπρηστική επίθεση
Εικόνες καταστροφής από την εμπρηστική επίθεση
Τίποτα δεν έχει αλλάξει στα γραφεία του τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανω Λιοσίων, μετά τη μαφιόζικη εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε στις 13 Απρίλη, με προφανή σκοπό των εμπνευστών της να τρομοκρατήσουν τους επιθεωρητές και να τους στείλουν το μήνυμα να «μην τα βάζουν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Τα παραπάνω διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Κρητικό, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά, που επισκέφτηκε τα γραφεία την Παρασκευή 12 Μάη. Ας σημειωθεί ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την επίθεση και απαίτησε να βρεθούν οι δράστες. Επισήμανε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την κατάσταση της Επιθεώρησης Εργασίας και τη δραματική επιδείνωσή της μετά τη μετατροπή της σε Ανεξάρτητη Αρχή με τον νόμο Χατζηδάκη.

Ο χώρος υποδοχής του κοινού, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τα κλιματιστικά είναι κατεστραμμένα, ενώ υπάρχουν σοβαρές φθορές στην ψευδοροφή. Η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι αποπνικτική, καθώς ο καπνός από τη φωτιά έχει μαυρίσει τα πάντα. Επίσης δεν υπάρχει φύλαξη στο κτίριο, όπως συμβαίνει στα περισσότερα κτίρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας. Δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες επισκευές ενώ η έρευνα της Αστυνομίας δεν έχει οδηγήσει στη σύλληψη των δύο φυσικών αυτουργών, οι οποίοι πρέπει να σημειωθεί πως επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και είχαν ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους, συνεπώς έχουν καταγραφεί σε πολλά βίντεο από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στα μαγαζιά της περιοχής.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου τμήματος, που αυτή τη στιγμή προσπαθούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους είτε από τα σπίτια τους είτε από γραφεία που τους παραχωρούν άλλα τμήματα της Επιθεώρησης. Εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τόνισε πως όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους θα βρουν απέναντί τους το ΚΚΕ και το οργανωμένο ταξικό κίνημα.

Τονίστηκε η θέση του Κόμματος για άμεση επαναλειτουργία της Υπηρεσίας στα Ανω Λιόσια, σε μια βιομηχανική περιοχή που δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι, και ότι αποτελεί «αιτία πολέμου» κάθε σενάριο κατάργησής της ή συγχώνευσής της με άλλα τμήματα, ενώ μετέφεραν τη δέσμευσή τους για περισσότερες πρωτοβουλίες ώστε να αναδειχθεί το πρόβλημα.

Υπάλληλοι του τμήματος επεσήμαναν πως, όσο η Υπηρεσία παραμένει κλειστή, οι εργαζόμενοι της περιοχής δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, καθώς τα πλησιέστερα τμήματα της Επιθεώρησης βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά. «Οσο η υπηρεσία παραμένει κλειστή, είναι σαν να πέτυχαν τον σκοπό τους οι δράστες της επίθεσης» είπαν, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε οποιοδήποτε σενάριο μεταφοράς της έδρας της Υπηρεσίας σε άλλη περιοχή.

Ο Γιώργος Κρητικός κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη. Τόνισε μεταξύ άλλων πως το πραγματικό πρόγραμμα των άλλων κομμάτων, παρά τις επιμέρους διαφορές, είναι τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δεσμεύσεις που απορρέουν από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Συνεπώς το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι αν θα είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ή δυνατός ο λαός για να την αντιμετωπίσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις συγχωνεύσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης(2023-11-21 00:00:00.0)
Καταγγέλλει χειροδικία εργοδότη σε βάρος συνδικαλιστή(2019-06-28 00:00:00.0)
Σοβαρές παρατυπίες στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ(2019-01-25 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα μπροστά στην πανεργατική απεργία(2011-05-06 00:00:00.0)
Να κλείσει άμεσα η χωματερή - βόμβα!(2003-01-10 00:00:00.0)
Μήνυση στον εργοδότη(1996-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ