Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συνεχίζονται τα σιδηροδρομικά εγκλήματα στις ΗΠΑ, μετά και από τον νέο εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας της σιδηροδρομικής εταιρείας «Canadian Pacific», που πήρε φωτιά στις 15 Απρίλη κοντά σε χωριό στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας Μέιν (βορειοανατολικά), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις σιδηροδρομικοί. Ο εκτροχιασμός αποδίδεται στο ότι σιδηροτροχιές στο σημείο είχαν καταστραφεί, πιθανόν λόγω κατολίσθησης λιωμένων πάγων και συντριμμιών.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Η Κίνα αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες των ΗΠΑ πως διατηρεί «μυστική αστυνομία» στο αμερικανικό έδαφος. Η εκπρόσωπος του σινικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τις κατηγορίες των ΗΠΑ «αβάσιμες». Τη Δευτέρα οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τον 61χρονο Λου Τζιανγουάνγκ και τον 59χρονο Τσεν Τζινπίνγκ που έχουν αμερικανική υπηκοότητα, με την κατηγορία πως είχαν φτιάξει σταθμό βοηθώντας Κινέζους πολίτες να ανανεώσουν π.χ. το δίπλωμα οδήγησης κ.ά. αλλά και για παρακολούθηση Κινέζων αντιφρονούντων στις ΗΠΑ.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Οι αρχές της Τυνησίας έκλεισαν χτες τα γραφεία του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας. Μία μέρα πριν προηγήθηκε η σύλληψη του 81χρονου επικεφαλής του κόμματος Ρασίντ Γανούσι. Η αστυνομία έκλεισε επίσης και όλα τα άλλα γραφεία του κόμματος στη χώρα και απαγόρευσε κάθε συγκέντρωση σε αυτά τα γραφεία. Ο Γανούσι, που ήταν πρόεδρος του κοινοβουλίου που διαλύθηκε, είναι ο πιο επιφανής αντιπολιτευόμενος που έχει συλληφθεί μετά το πραξικόπημα του Προέδρου Καΐς Σάγεντ, ο οποίος τον Ιούλιο του 2021 πήρε ο ίδιος όλες τις εξουσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ