Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Χωρίς στέγη 18 ανήλικα παιδιά προνοιακής δομής!

Χωρίς στέγη βρίσκονται 18 ανήλικα κορίτσια (7 - 18 χρόνων) στο Παράρτημα του Κέντρου Προστασίας Παιδιού στον Πόρο Ηρακλείου από την προηγούμενη βδομάδα, καθώς στο κτίριο που φιλοξενούνταν το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων αποκολλήθηκε κομμάτι σοβά σε δωμάτιο παιδιών, χωρίς ευτυχώς κάποιον τραυματισμό. Το κτίριο εκκενώθηκε. Ως προσωρινή λύση προκρίθηκε η στέγασή τους σε ξενοδοχεία, όμως λόγω της τουριστικής σεζόν και της αύξησης της τουριστικής κίνησης στην πόλη, τα παιδιά της δομής και οι εργαζόμενοι έφτασαν τη Μ. Πέμπτη να μείνουν κυριολεκτικά στον δρόμο και να περάσουν τη μέρα σε ταβέρνες και παιδικές χαρές!

Κλιμάκιο του ΚΚΕ που είχε προγραμματισμένη περιοδεία στο Κέντρο τη Μ. Πέμπτη, ενημερώθηκε ότι δεν είναι εξασφαλισμένη ούτε η προσωρινή διαμονή των παιδιών, πόσο μάλλον η στέγασή τους σε κατάλληλο περιβάλλον ώστε να λάβουν τη φροντίδα, την ολόπλευρη στήριξη και τις απαραίτητες θεραπευτικές παρεμβάσεις με σκοπό να πατήσουν στα πόδια τους και να βγουν στη ζωή.

Για το θέμα αυτό ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, έκανε άμεση τηλεφωνική παρέμβαση στην υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θέτοντας την ανάγκη εδώ και τώρα να λυθεί το ζήτημα ώστε να πάνε σε έναν αξιοπρεπή χώρο που να πληροί όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη στέγαση και στήριξη με το κατάλληλο προσωπικό, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες.

Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ για το θέμα σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Η δομή στηρίζεται στην τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων του Κέντρου, που εργάζονται, παρά τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν, για να προσφέρουν στα παιδιά στοργή και εφόδια. Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων είναι υποστελεχωμένο αφού υπάρχει μόνο ένας κοινωνικός λειτουργός, κανένας ψυχολόγος, ενώ μέρος του προσωπικού είναι συμβασιούχοι. Επιπλέον, στεγάζεται σε ακατάλληλες υποδομές και το κράτος με την αδιαφορία του έρχεται να κακοποιήσει αυτά τα παιδιά για άλλη μια φορά!

Μπροστά στην εγκληματική αυτή πολιτική σε βάρος των ανυπεράσπιστων παιδιών το ΚΚΕ βάζει όλες του τις δυνάμεις, στον αγώνα για να μπει τέλος στην εξαθλίωση, στη φτώχεια, στην κακοποίηση του παιδιού, για μια κοινωνία που στο κέντρο της θα είναι το παιδί, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και οι ανάγκες ολοκληρωμένα, απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις προνοιακές δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, μεταξύ αυτών και του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στο Ηράκλειο, όλων των ειδικοτήτων με μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων με βάση τις ανάγκες.
  • Αμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στο Ηράκλειο για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών.
  • Ανάπτυξη ενός δικτύου κρατικών δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών (για την πρόληψη, τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών σ' όλες τις πλευρές της ζωής, στη γειτονιά, στο σχολείο κ.λπ., των θυμάτων βίας και κακοποίησης) με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Στήριξη των δημόσιων δομών προστασίας του παιδιού και των κοινωνικών υπηρεσιών στήριξης της οικογένειας των δήμων και Περιφερειών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Μετά την παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη στην υφυπουργό Πρόνοιας, βρέθηκε προσωρινή λύση με φιλοξενία των παιδιών για το διάστημα των γιορτινών ημερών σε ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ υπήρξε ενημέρωση από την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, Κ. Δαμανάκη, ότι από αρχές της βδομάδας θα φιλοξενηθούν σε κτίριο ιδιοκτησίας των προνοιακών δομών μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο της δομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ