Παρασκευή 7 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
47 νεκροί από COVID, ένας θάνατος από γρίπη

Εξακολουθούν κάθε βδομάδα δεκάδες άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους από COVID-19. Σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Εκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων για το διάστημα 27 Μαρτίου - 2 Απριλίου, καταγράφηκαν 47 νέοι θάνατοι, ενώ ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων COVID-19 ήταν 15. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 65. Ο αριθμός των εισαγωγών παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα και το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία της επικράτειας για COVID-19 ήταν 667. Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα, με το ποσοστό θετικότητας να είναι 3,8%.

Την εβδομάδα αναφοράς παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα στην Πάτρα (+100%) και στον Βόλο (+36%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (+17%).

Μικρή αύξηση παρουσίασε και η θετικότητα για γρίπη, ενώ ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Επίσης, καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Πρόκειται για ένα κορίτσι 15 ετών. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί συνολικά 23 θάνατοι από γρίπη και 66 άτομα έχουν νοσηλευτεί με γρίπη σε ΜΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ