Παρασκευή 7 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΕΠΕ
Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Σε κινητοποίηση έξω από την επιχείρηση «Τζαμάικα» στη Βασιλίσσης Ολγας στην Θεσσαλονίκη καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ), σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., απαιτώντας να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να σταματήσουν η εργοδοτική τρομοκρατία, ο τραμπουκισμός και οι βιαιοπραγίες σε βάρος των εργαζομένων.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΕΠΕ «πρόσφατα, πρώην εργαζόμενοι του καταστήματος "Τζαμάικα" κατήγγειλαν την εργοδοσία του καταστήματος για χρωστούμενα δεδουλευμένα (δώρα, επιδόματα, υπερωρίες και προσαυξήσεις) και ημιασφάλιση».

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, η εργοδοσία απάντησε με «πρωτοφανή επιθετικότητα» στη «διά ζώσης επικοινωνία» που είχαν, «απειλώντας σωματικά μία εκ των συναδελφισσών και, όταν συναδέλφισσα και μέλος της Διοίκησης του ΣΕΤΕΠΕ μπήκε στη μέση για να τον σταματήσει, έφτασε στο σημείο να την πιάσει από τον λαιμό και να τη σύρει στη γωνία, τραμπουκίζοντάς την για να την εκφοβίσει. Η χυδαιότητα δεν είχε όρια, αφού συνέχισε δείχνοντας με το δάχτυλο τις συναδέλφισσες που διεκδικούν τα χρήματά τους και απειλώντας τες με εκφράσεις τύπου "εσύ θα πεθάνεις"».

«Αν η εργοδοσία νομίζει ότι μπορεί να μας τρομάξει με τέτοιες απειλές και βία, είναι γελασμένη», σημειώνει το Συνδικάτο, απαιτώντας να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους τρεις εργαζόμενους και ξεκαθαρίζει: «Χέρι που σηκώνεται από την εργοδοσία "κόβεται μαχαίρι" από όλο τον κλάδο συλλογικά».

Εργοδοτική εκδίκηση σε μωρομάνα

Στο μεταξύ, μια ακόμα απαράδεκτη εργοδοτική - εκδικητική κίνηση φέρνει στην επιφάνεια το ΣΕΤΕΠΕ, σε άλλον χώρο δουλειάς, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι στον φούρνο «Μουμτζής» η εργοδοσία αρνείται να υπογράψει προκειμένου εργαζόμενη, νέα μητέρα να πάρει το επίδομα που δικαιούται από τον ΟΑΕΔ, το γνωστό «9μηνο». Και το Συνδικάτο σχολιάζει ότι με αυτόν τον τρόπο εκδικείται την εργαζόμενη επειδή με καταγγελία διεκδίκησε τα δεδουλευμένα της, καταγγέλλοντας ότι η εργοδοσία «εκδικητικά καθυστερούσε και τις απαραίτητες διαδικασίες για να παίρνει την άδειά της για το διάστημα της εγκυμοσύνης. Και όλα αυτά, επειδή ...έπρεπε να ενημερώσει η εργαζόμενη ότι ήθελε να μείνει έγκυος! Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του εργοδότη όταν του γνωστοποιήθηκε η εγκυμοσύνη!».

Το ΣΕΤΕΠΕ απαιτεί να υπογραφούν τα απαραίτητα χαρτιά για να μπορέσει η εργαζόμενη να έχει αυτό το ελάχιστο εισόδημα που δίνει το κράτος για τις μωρομάνες. Παράλληλα ζητά οι αρμόδιες υπηρεσίες να συμβάλουν, ούτως ώστε να απλοποιείται η διαδικασία παροχής του επιδόματος για τις νέες μητέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ