Παρασκευή 7 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά, ενάντια στην κατηγοριοποίηση

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Παιδείας

Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, το δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν τον εκπαιδευτικό τους, δήλωσαν από το υπουργείο Παιδείας σωματεία εκπαιδευτικών της Αττικής. Σύλλογοι και ΕΛΜΕ με αποφάσεις τους προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κεντρικά αιτήματα να προχωρήσει κανονικά σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων μόνιμου διορισμού των νεοδιόριστων, καθώς και να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο που σχετίζεται με την αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση».

Εκεί πήραν τον λόγο νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, περιγράφοντας ότι στον τρίτο χρόνο από τότε που βγήκε το ΦΕΚ διορισμού τους, οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης, που έπρεπε να είχαν υπογραφεί πριν από επτά μήνες, αγνοούνται. «Είμαστε αυτοί που γυρίζαμε από τόπο σε τόπο, για πάνω από 15 χρόνια αλωνίσαμε όλη τη χώρα, μείναμε υποχρεωτικά δύο χρόνια μακριά από τις οικογένειές μας, μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς στηρίξαμε μαθητές σε δύσκολες συνθήκες», σημείωσαν. Κατήγγειλαν την κυβερνητική επιλογή να μην προχωρά η διαδικασία, προκειμένου να περάσουν την καταδικασμένη «αξιολόγηση», πίσω από την οποία κρύβεται η κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Τη στήριξη στα αιτήματα που αφορούν την εργασία και τη ζωή των νεοδιόριστων εξέφρασαν εκπρόσωποι σωματείων εκπαιδευτικών. Κάλεσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές, σε σχετική ρύθμιση, αντί να τους κρατά σε ομηρία, αίτημα που αναδείχθηκε και με κατά τόπους κινητοποιήσεις σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το προηγούμενο διάστημα.

Οπως ενημέρωσαν εκπρόσωποι των σωματείων οι οποίοι συμμετείχαν σε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, προέκυψε ότι είναι ξεκάθαρο πως το υπουργείο έχει αποφασίσει να εφαρμόσει αυτήν την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Στην ανάγκη συνέχισης των διεκδικήσεων αναφέρθηκε από τη συγκέντρωση ο Σπ. Μαρίνης, γραμματέας του ΔΣ της ΔΟΕ, σημειώνοντας ότι «πάρα πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισες συμμετέχουν και υπογράφουν την απεργία - αποχή στα σωματεία τους, και αυτό πρέπει να το καταλάβει το υπουργείο Παιδείας». «Αυτή η ομηρία βασίζεται και στους νόμους της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και στον νόμο 4589 του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ότι ο ένας παίρνει τα αντιλαϊκά μέτρα που αφήνει ο προηγούμενος και τα συνεχίζει», είπε. «Θα επιμείνουμε με όλα τα μέσα, πάνω απ' όλα με τον αγώνα μας, προκειμένου να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι, συσπειρωμένοι στην απόφαση για απεργία - αποχή. Να αφήσουμε έξω από τα σχολεία τους αξιολογητές, την πολιτική της κατηγοριοποίησης, της αυτονόμησης, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την πολιτική που θέλει τον δάσκαλο σκυφτό και υποταγμένο», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ