Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αμεσα να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι δόκιμοι εκπαιδευτικοί

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας

Τις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων για να μπει τέλος στο καθεστώς «ομηρίας» και ανασφάλειας των χιλιάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μεταφέρει στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει προς τον υπουργό Παιδείας. Τονίζεται συγκεκριμένα σε αυτή:

«Ολοκληρώθηκε ακόμα μια σχολική χρονιά και χιλιάδες εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν τα έτη 2020, 2021 παραμένουν σε καθεστώς "ομηρίας" και ανασφάλειας. Εχει συμπληρωθεί ή συμπληρώνεται η 2ετής δοκιμαστική υπηρεσία και παρ' όλα αυτά δεν έχει γίνει ή είναι στον "αέρα" η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησής τους.

Μιλάμε για εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο για πάνω από 15 χρόνια, έχουν αλωνίσει από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, δουλεύοντας ως αναπληρωτές. Σε πολύ δύσκολες συνθήκες, κράτησαν το δημόσιο σχολείο όρθιο. Αμεσα και πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πρέπει η κυβέρνηση, και ο νέος υπουργός Παιδείας, να τοποθετηθεί και να απαντήσει στις δίκαιες διεκδικήσεις και την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων. Αν θα συνεχίσει να αξιοποιεί με εκβιαστικό τρόπο το νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4823/21, παρ. 7 του άρθρου 62 του Ν. 4589/2019) που συνδέει τη μονιμοποίηση μετά τη 2χρονη δοκιμή των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης - κατηγοριοποίησης των σχολείων».

Ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, ρωτά τον υπουργό τι προτίθεται να κάνει έτσι ώστε οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης για όλους τους δόκιμους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς του 2020 και του 2021.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ