Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες

Eurokinissi

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της αυριανής 24ωρης απεργίας και των συγκεντρώσεων κατά της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα γίνουν στους νομούς της Θεσσαλίας.

Αποφάσεις για την αυριανή απεργία έχουν λάβει τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Καρδίτσας, καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια πολλών σωματείων. Την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης έχουν αποφασιστεί συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο και Τρίκαλα.

Στη Λάρισα, όπου μέχρι και χτες κλιμάκια του Εργατικού Κέντρου και πολλών σωματείων περιόδευσαν σε πάνω από 160 εργοστάσια και άλλους χώρους δουλιάς, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία πήραν σε συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων τους: Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ζαχαροπλαστών, το Σωματείο Τυπογράφων, η Ενωση Λογιστών, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΣΕ «Λαρισαϊκός», η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, το Σωματείο Καθαριστριών.

Στην Καρδίτσα θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στην απεργία συμμετέχουν και τα 50 σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, όπως αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων τους. Επίσης, σε συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων τους αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία πήραν: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας, τα Σωματεία Οικοδόμων Μητρόπολης, Παλαμά και Σοφάδων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων «Ιπποτούρ», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΣΕ, οι Σύλλογοι Τεχνικών και Διοικητικών Υπαλλήλων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

Στη Μαγνησία, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών διοργανώνει την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Απόφαση συμμετοχής στην απεργία πήρε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού.

Στα Τρίκαλα το Συνδικάτο Οικοδόμων, που πήρε απόφαση συμμετοχής στην απεργία, διοργανώνει συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ