Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΑΕ
Αντιδρά στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων

Τη διαμαρτυρία του στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Γ. Λιάνη και τα μέλη της, εκφράζει με επιστολή του ο πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος Θ. Κατριβάνος, για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, που αφορά τα θέματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, στο οποίο υπάρχουν διατάξεις με τις οποίες αφαιρούνται όλες οι αρμοδιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε θέματα εκπαίδευσης.

Ο Θ. Κατριβάνος τονίζει ότι «η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων μεθοδεύεται συστηματικά με την αποφυγή της ενημέρωσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για ό,τι την αφορά». Και ζητά να γίνουν «σεβαστές οι διατάξεις του νόμου που κατοχυρώνουν το δικαίωμα της έγκαιρης ενημέρωσής του», σύμφωνα με το ΠΔ 369/1995 αρθ.2 παρ. 2. Οπως επίσης και «την απόσυρση των σχετικών διατάξεων από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Ο Θ. Κατριβάνος κοινοποίησε τη σχετική επιστολή του στον πρωθυπουργό, την υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, τον υπουργό Παιδείας, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους νομάρχες και τους προέδρους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ