Πέμπτη 30 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Σε ρόλο οδηγού η Γαλλία

Το σκηνικό στον όμιλο της Εθνικής μετά τη 2η αγωνιστική

Με το «καλημέρα» η Γαλλία επιβεβαιώνει τον τίτλο της ως φαβορί του 2ου ευρωπαϊκού ομίλου των προκριματικών του Euro 2024 (στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας), όπου στη 2η αγωνιστική επιπλέον η Ολλανδία ανέκαμψε μετά τη βαριά ήττα στην πρεμιέρα. Θυμίζουμε ότι η Εθνική είχε ρεπό και το αξιοποίησε δίνοντας φιλικό αγώνα με τη Λιθουανία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Ολλανδίας, η Γαλλία έκανε το 2 στα 2 περνώντας νικηφόρα από το Δουβλίνο, 1-0 την Ιρλανδία με γκολ του Παβάρ στο 50'. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ιρλανδοί παρά την ήττα τους πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, στέλνοντας μήνυμα στην Ελλάδα μπροστά στο μεταξύ τους ματς που ακολουθεί, την 3η αγωνιστική.

Οσο για την Ολλανδία, μετά τη συντριβή στο Παρίσι (στην οποία συνέβαλε και το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι «Οράνιε» με 6 παίκτες τους να παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση) επέστρεψε στις νίκες με άνετο 3-0 εντός έδρας επί του Γιβραλτάρ (23' Ντεπάι, 50', 82' Ακε). Πάντως ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρόναλντ Κούμαν, δήλωσε ότι δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών του.

  • Η βαθμολογία: Γαλλία 6, ΕΛΛΑΔΑ 3, Ολλανδία 3, Γιβραλτάρ 0, Ιρλανδία 0. Ελλάδα και Ιρλανδία έχουν από ένα ματς λιγότερο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ