Πέμπτη 30 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η μόνη βεβαιότητα!

Την ανάγκη της κυβερνητικής «σταθερότητας» απέναντι στις «αβεβαιότητες» της οικονομίας και των διεθνών εξελίξεων προβάλλουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ με την ανακοίνωση των εκλογών. Ο καθένας μάλιστα «δουλεύει» τα δικά του σενάρια για το πώς μπορεί αυτή να επιτευχθεί από την πρώτη Κυριακή και να μην υπάρξει «ακυβερνησία»: Η ΝΔ θέλει ψήφο αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση συνεργασίας και το ΠΑΣΟΚ μια καλύτερη θέση σε μια τέτοια κυβέρνηση, είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ και άλλους.

Μ' αυτά τα ψευτοδιλήμματα, που στόχο έχουν να αποσπάσουν τη στήριξη ή την ανοχή του λαού στην πολιτική που τον φορτώνει με αδιέξοδα, θα φτάσουμε μέχρι την 21η Μάη. Ολα τα σενάρια οδηγούν σε μεγαλύτερη ανασφάλεια και αβεβαιότητα για τον λαό, αν υποκύψει στα κάλπικα διλήμματα. Στο χέρι του είναι λοιπόν να τους «κάψει το σενάριο» και να τους απαντήσει στην κάλπη με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ!

Για να πιάσει ο εκβιασμός, επικαλούνται τους κινδύνους από την «αβεβαιότητα» στην οικονομία και στις τράπεζες, τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ρευστό τοπίο στα Ελληνοτουρκικά.

Μήπως όμως η αβεβαιότητα στην οικονομία είναι ...φυσικό φαινόμενο; Σε καμία περίπτωση! Στις αναταράξεις του τραπεζικού συστήματος αντανακλώνται η λειτουργία και οι νομοτέλειες της καπιταλιστικής οικονομίας, τα αδιέξοδα και οι κρίσεις που πληρώνουν οι λαοί. Πάνω σ' αυτό το έδαφος, το φάρμακο για ένα σύμπτωμα επιδεινώνει κάποιο άλλο, όπως έγινε με την αύξηση των επιτοκίων στην προσπάθεια να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό.

Αυτός ο φαύλος κύκλος φορτώνει νέα βάρη στον λαό, όσο κι αν παριστάνουν τους ανήξερους η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι.

Αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έπεσε από τον ουρανό. Ούτε και οι κίνδυνοι από την ελληνική εμπλοκή, που είναι κοινή πολιτική των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό της αστικής τάξης. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής μεγαλώνει η αβεβαιότητα για τον λαό, που βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη δίνη των ανταγωνισμών και γίνεται στόχος των αντίπαλων στο ΝΑΤΟ ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Στο έδαφος της ίδιας πολιτικής και στο όνομα της ΝΑΤΟικής συνοχής, που στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, φουσκώνουν τα πανιά των τουρκικών αμφισβητήσεων, στους ανταγωνισμούς και τα παζάρια που συνυπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από αυτήν την «αβεβαιότητα» δεν πρόκειται να προστατευθεί, ούτε βέβαια να απαλλαγεί ο λαός με τη «σταθερότητα» που προβάλλουν σε όλες τις εκδοχές η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα. Είτε με αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε με συνεργασίας, «σταθερότητα» την επομένη των εκλογών σημαίνει κλιμάκωση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που μας έφερε έως εδώ.

Σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο, νέες καραβιές όπλων, αρμάτων ή και αεροπλάνων στην Ουκρανία, κι άλλες ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, ένταση της συμμετοχής σε πρόβες πολέμου, που εύκολα οδηγούν σε ...πρεμιέρα μιας πιο γενικευμένης σύγκρουσης. Σημαίνει νέα μέτρα σε βάρος του λαού, στο όνομα της επερχόμενης κρίσης, στη βάση του κοινού προγράμματος των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης».

Σημαίνει ένταση των παζαριών με ευρωατλαντική ατζέντα για επώδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά, είτε με συμφωνίες συνεκμετάλλευσης, είτε με νέες «Συμφωνίες των Πρεσπών», που οδηγούν σε καινούργιους ανταγωνισμούς και εντάσεις, ενάντια στα συμφέροντα των λαών στις δύο όχθες του Αιγαίου.

Ο λαός έχει πείρα από κυβερνήσεις όλων των «αποχρώσεων» και συνδυασμών. Σταθερότητα γι' αυτόν υπάρχει μόνο στη συμπόρευση με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ και εκλογικά, στον αγώνα για να εκλείψουν όλες οι πραγματικές αιτίες της αστάθειας και της αβεβαιότητας στη ζωή του! Αυτό θα κάνει τη διαφορά την επόμενη μέρα. Κι αυτή είναι η μόνη βεβαιότητα που μπορεί να εμπιστευτεί στις μάχες που έχει μπροστά!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ