Τετάρτη 29 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ»
Τις κυβερνητικές - επιχειρηματικές μαφίες είχαν καταγγείλει οι κομμουνιστές

Σε εξέλιξη είναι σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας μεγάλη «επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς», που περιλαμβάνει κρατικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

Οπως έγινε γνωστό την περασμένη βδομάδα έγιναν άλλες 25 συλλήψεις στελεχών της Εταιρείας Πετρελαίου (PDVSA) και της Εθνικής Εποπτείας Κρυπτονομισμάτων (Sunacrip), καθώς και 11 επιχειρηματιών που σχετίζονται με το εμπόριο και τις προμήθειες πετρελαίου, που έρχονται να προστεθούν σε δεκάδες άλλες οι οποίες είχαν γίνει το καλοκαίρι.

Το ζήτημα της διαφθοράς στον βασικό αυτό κλάδο της οικονομίας της χώρας έχει καταγγελθεί εδώ και χρόνια, με τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο να το καλύπτει, ενώ έχουν διωχθεί εργαζόμενοι που επιχειρούσαν να το ξεσκεπάσουν.

Χαρακτηριστικό εξάλλου των ενδοαστικών «ξεκαθαρισμάτων» είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαιρέτισε την «καταπολέμηση της διαφθοράς στη Βενεζουέλα»...

Το όλο ζήτημα, των κρατικών, επιχειρηματικών και κυβερνητικών μαφιών, το έχει καταγγείλει επανειλημμένα το ΚΚ Βενεζουέλας.

Σε ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του, στις 22 Μάρτη, σημειώνεται ότι «η ρίζα του σοβαρού προβλήματος της αποσύνθεσης στη δημόσια διοίκηση βρίσκεται στο καθεστώς αδιαφάνειας και διάλυσης των πάσης φύσεως ελέγχων, ως μορφή κυβερνητικής διαχείρισης», ενώ κάνει λόγο για υποκρισία και νέο κυβερνητικό προεκλογικό σόου. Γίνεται αναφορά στον ψευδεπίγραφο νόμο «ενάντια στον αποκλεισμό» που ψηφίστηκε από τη Βουλή (καταψήφισε μόνο το ΚΚ Βενεζουέλας) και ο οποίος εκχωρεί εξουσίες στην κυβέρνηση για να προχωράνε ιδιωτικοποιήσεις προς όφελος του κεφαλαίου.

Το ΚΚ Βενεζουέλας απαιτεί την απελευθέρωση 3 εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία, των Αριένις Τορεάλμπα, Αλφρέδο Τσιρίνος και Εουδίς Χιρότ, που φυλακίστηκαν και συνεχίζουν να κρατούνται επειδή κατήγγειλαν τους διεφθαρμένους στην PDVSA.

Οι κομμουνιστές υπογραμμίζουν: «Τα δισεκατομμύρια δολάρια που εξαφανίστηκαν από τις διεφθαρμένες μαφίες διαλύουν τον λόγο της κυβέρνησης και των οικονομικών εκφραστών της, ότι η χώρα δεν έχει εισόδημα για να αυξήσει μισθούς, για να αντιμετωπίσει τη σοβαρή κρίση σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες: Νερό, ρεύμα, ιατρική περίθαλψη και νοσοκομειακές προμήθειες. Η γενικευμένη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση είναι μια τεράστια τρύπα από την οποία συνεχίζει να διαφεύγει το εξαντλημένο δημόσιο εισόδημα, που προορίζεται για τους υψηλόβαθμους γραφειοκράτες και τη νέα αστική τάξη που συνδέεται με την κυβέρνηση».

Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι απέναντι στη συμφωνία των ελίτ, κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, και την προσπάθεια φίμωσης του ΚΚ Βενεζουέλας, χρειάζεται «να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε την ενότητα και τη συσπείρωση της εργατικής τάξης για μισθούς ίσους με το βασικό καλάθι και την αποκατάσταση των καταπατημένων δικαιωμάτων», όπως και τον «αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και στην εξουσία του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ