Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
EURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Πρεμιέρα στο Γιβραλτάρ για την Εθνική

Νικηφόρο ξεκίνημα στην προσπάθειά της για πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 στη Γερμανία ψάχνει την Παρασκευή 24/3 η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας το Γιβραλτάρ για την 1η αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου (21.45 - Alpha / Novasports Prime). Κόντρα στον θεωρητικά πιο αδύναμο κρίκο του ομίλου η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ελληνική ομάδα, μπροστά στη σαφώς πιο δύσκολη συνέχεια που την περιμένει στον όμιλο, απέναντι σε Γαλλία, Ολλανδία και Ιρλανδία, ώστε να καταλάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν την πρόκριση. Να σημειωθεί ότι τη 2η αγωνιστική η Εθνική έχει ρεπό και έτσι θα αντιμετωπίσει σε διεθνές φιλικό παιχνίδι στην «ΟPAP Arena» της Νέας Φιλαδέλφειας τη Λιθουανία, τη Δευτέρα 27/3 (19.00 - Alpha / Novasports Prime).

Στην Εθνική επικρατεί αισιοδοξία για νίκη επί του Γιβραλτάρ, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκουστάβο Πογέτ να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στους Ελληνες διεθνείς αλλά παράλληλα να εφιστά την προσοχή, καθώς χαρακτήρισε τη γηπεδούχο ομάδα ικανή για τη ζημιά.

  • Η 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου περιλαμβάνει επίσης την Παρασκευή το ντέρμπι Γαλλίας - Ολλανδίας στο Παρίσι (21.45 - Novasports 1), ενώ ρεπό έχει η Ιρλανδία.
BASKET LEAGUE
Κομβικές κόντρες για πλέι οφ και ουρά

Με τον Ολυμπιακό να έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά, ενόψει της τελικής ευθείας της κανονικής περιόδου στην Basket League το ενδιαφέρον στην 20ή αγωνιστική εστιάζεται στις κόντρες των ομάδων για το καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα, όπως και για την παραμονή στην κατηγορία. Για τη μάχη της τετράδας κομβικά είναι τα παιχνίδια στο κλειστό των Ανω Λιοσίων, όπου η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο αθηναϊκό ντέρμπι, αλλά και στο Περιστέρι, με την τοπική ομάδα να αντιμετωπίζει τον Κολοσσό Ρόδου. Δύσκολο έργο έχει ο τρίτος «μνηστήρας» της τετράδας, ΠΑΟΚ, στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό. Καθοριστική είναι και η αναμέτρηση στο πλαίσιο της μάχης της σωτηρίας, με την Καρδίτσα να φιλοξενεί το Λαύριο. Στα αξιοσημείωτα, τέλος, περιλαμβάνεται το πατραϊκό ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα και Προμηθέα. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 25/3: Απόλλων Πάτρας - Προμηθέας Πάτρας (16.00 - ΕΡΤ3), Αρης - Ιωνικός (17.00 ΕΡΤ Sports 1), ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (19.15 - ΕΡΤ3)

Κυριακή 26/3: Περιστέρι - Κολοσσός Ρόδου (15.45 - ΕΡΤ3), Καρδίτσα - Λαύριο (17.00 - ΕΡΤ Sports 1), Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (19.15 - ΕΡΤ3).

SUPER LEAGUE 2
Δοκιμασία εκτός έδρας για τον Πανσερραϊκό

Η εκτός έδρας δοκιμασία του πρωτοπόρου του 1ου ομίλου Πανσερραϊκού στην Ηγουμενίτσα και η τοπική κόντρα της Αθήνας στον 2ο όμιλο, μεταξύ της πρωτοπόρου Κηφισιάς και της Ηλιούπολης, είναι από τα ματς που ξεχωρίζουν στην 15η αγωνιστική της Super League 2. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1ος όμιλος

Παρασκευή: Αλμωπός Αριδαίας - Ηρακλής (15.15 - ΕΡΤ3).

Κυριακή (14.45): Διαγόρας - Απόλλων Π., Ηρακλής Λάρισας - ΑΕΛ, Νίκη Βόλου - Μακεδονικός, Θεσπρωτός - Πανσερραϊκός.

Αναβάλλεται ο αγώνας ΠΑΟΚ Β' - Βέροια.

2ος όμιλος

Παρασκευή: Προοδευτική - ΠΑΟ Ρουφ (14.45).

Σάββατο: ΑΕΚ Β' - Απόλλων Σμύρνης (13.45 - ΕΡΤ3).

Κυριακή (14.45): Παναχαϊκή - Χανιά, Ηρόδοτος - Καλαμάτα, ΟΦ Ιεράπετρας - Αιγάλεω.

Δευτέρα: Κηφισιά - Ηλιούπολη (15.15 - ΕΡΤ3).

Αναβάλλεται ο αγώνας Ολυμπιακός Β' - Επισκοπή Ρεθύμνου.

Ρεπό έχουν στον 1ο όμιλο η Αναγέννηση Καρδίτσας και στον 2ο η Καλλιθέα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ