Τετάρτη 22 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Δίνουν συνέχεια στον αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα

Προχωρούν σε κινητοποίηση στου Ζωγράφου την Παρασκευή | Συναυλίες διοργανώνονται σήμερα στη Σπάρτη, αύριο στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή στη Λάρισα

Μαθητική - φοιτητική συγκέντρωση στου Ζωγράφου, μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης, διοργανώνεται την Παρασκευή 24 Μάρτη στις 12.30 μ.μ. στη πλατεία Τερζάκη, δίνοντας συνέχεια στους αγώνες για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Οπως σημειώνουν σε ψήφισμά τους οι Σύλλογοι ΗΜΜΥ και Τοπογράφων του ΕΜΠ, Φιλοσοφικής και Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ και ΦΕΠΑ, που καλούν στην κινητοποίηση: «Τώρα είναι ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να μην ξανασυμβεί τέτοιο έγκλημα, για να μπει στο επίκεντρο αυτού του αγώνα η πολιτική που δημιουργεί "Τέμπη", που χτυπάει και τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, στο σύνολο της ζωής μας. Τώρα λοιπόν είναι ανάγκη να συνεχίσουμε πιο δυναμικά και αποφασιστικά να διεκδικήσουμε μέτρα για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για όλους τους φοιτητές, ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας».

Συναυλίες σε διάφορες πόλεις

Συναυλία - καλλιτεχνική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, για το έγκλημα στα Τέμπη, οργανώνουν σήμερα Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικοθεραπείας, ΤΟΔΑ και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δηλώνοντας ότι δεν θα αφήσουν να συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα, αφού σε κάθε σχολή, σε κάθε χώρο δουλειάς μπορούν να «εμφανιστούν» αντίστοιχα «Τέμπη», μιας και τα κέρδη μπαίνουν πάνω από τις ζωές! Στη συναυλία συμμετέχουν ο Anser (dj set), μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα της πόλης, ενώ θα υπάρχει χώρος για γκράφιτι.

Επίσης, συναυλία με σύνθημα «Ολων των νεκρών γίναμε φωνή, στον δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή» οργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια της πολύμορφης δραστηριότητας του τελευταίου διαστήματος, για την καταδίκη του εγκλήματος στα Τέμπη. Η συναυλία πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ., στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, και συμμετέχουν οι «Γιαγκίνηδες», η Βάσω Βασιλειάδου και άλλοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Αντίστοιχα, μετά τις πολύμορφες δράσεις στα σχολεία και τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια, οι μαθητές και μαθήτριες της Λάρισας δίνουν συνέχεια στον αγώνα με τη συναυλία που διοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας και το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 12 μ., μετά τις σχολικές γιορτές, στην πλατεία Ταχυδρομείου, σημειώνοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να δούμε πραγματικά τις διεκδικήσεις μας να γίνονται πράξη. Γι' αυτόν τον λόγο (...) ενώνουμε τις φωνές και, μαζί με τους καλλιτέχνες που το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν ξανά στον δρόμο απέναντι στο απαράδεκτο ΠΔ 85/2022, κάνουμε την οργή μας αγωνιστικές μελωδίες φωνάζοντας για ακόμη μια φορά: Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί!».

  • Αντίστοιχη συναυλία οργάνωσαν την Κυριακή 19 Μάρτη στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ στην Κοζάνη οι φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές της πόλης. Ο χώρος στολίστηκε με πανό που δημιουργήθηκαν σε μαθητικές δραστηριότητες, ενώ συμμετείχαν τοπικοί καλλιτέχνες.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ