Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Ορθιος ο ΠΑΟ... πλησιάζουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ανακατατάξεις στην κορυφή επιφύλαξε η πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος

Με τον Παναθηναϊκό να μένει όρθιος στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ κρατώντας τα ηνία στη βαθμολογία και τον Ολυμπιακό πρωτίστως και τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί να πλησιάζουν ακόμη περισσότερο την κορυφή, η πρεμιέρα των πλέι οφ στη Super League επιφύλαξε νέες ανακατατάξεις στην κούρσα για τον τίτλο. Ωστόσο, η έναρξη της έξτρα διαδικασίας που θα κρίνει τον πρωταθλητή συνοδεύτηκε από αρκετή ένταση, νεύρα μεταξύ παικτών και παραγόντων και αμφισβητήσεις των διαιτητικών αποφάσεων, απόρροια και του γενικότερου κλίματος της όξυνσης των αντίπαλων συμφερόντων που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην OPAP Arena, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 σε ένα αποτέλεσμα που διατηρεί τους «πράσινους» στην κορυφή αλλά ανεβάζει την πίεση για την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση. Σε ένα ματς όπου με αρκετό πρέσινγκ εκατέρωθεν, δυνατά μαρκαρίσματα και ένταση (ειδικά προς το φινάλε), οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν να επιβάλουν το παιχνίδι τους έχοντας ο καθένας από την πλευρά του κάποιες σημαντικές στιγμές. Στις καθυστερήσεις ένα αρχικά καταλογισμένο πέναλτι για την ΑΕΚ σε ανατροπή του Αραούχο, που ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς το πήρε πίσω, και η αποβολή του Τσοκάι για τους «πράσινους» δημιούργησαν αρκετή ένταση. Με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται επίσημα για τη διαιτησία του αγώνα ενώ παράπονα εξέφρασε και η πλευρά της ΑΕΚ.

Στους πλέον κερδισμένους της πρεμιέρας συγκαταλέγεται ο Ολυμπιακός, που χάρη στην άνετη εκτός έδρας νίκη επί του Βόλου με 3-0 (Κασάμι 7', Μακαμπού 36', Φορτούνης 81') και την ισοπαλία στη Ν. Φιλαδέλφεια βρέθηκε πλέον στο -1 από τη δεύτερη ΑΕΚ και στο -3 από την κορυφή.

Πιο κοντά στην πρώτη δυάδα βρέθηκε και ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του Αρη με 2-1 (Σβαμπ 68', Ζίβκοβιτς 74' - Πάλμα 12') στο «Κλ. Βικελίδης», σε ένα παιχνίδι όπου δεν έλειψαν η ένταση και τα νεύρα. Με την πλευρά της διοίκησης του Αρη μάλιστα να καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τ. Μπαλτάκο, για χυδαία εξύβριση σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, κάτι που διέψευσε ο Τ. Μπαλτάκος.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (θέσεις 1-4): Παναθηναϊκός 62, ΑΕΚ 60, Ολυμπιακός 59, ΠΑΟΚ 57, Αρης 40, Βόλος 39.
ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ: Ξεχώρισε η νίκη της Λαμίας

Η νίκη της Λαμίας επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 που ανατρέπει τις ισορροπίες στην κόντρα για την παραμονή ξεχώρισε στην πρεμιέρα των πλέι άουτ. Τα άλλα αποτελέσματα: Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 2-1, ΟΦΗ - Λεβαδειακός 1-1, Ατρόμητος - Ιωνικός 2-0.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (θέσεις 7-14): Ατρόμητος 32, Παναιτωλικός 29, ΟΦΗ 26, Αστέρας Τρίπολης 28, ΟΦΗ 27, ΠΑΣ Γιάννινα 23, Λαμία 20, Ιωνικός 18, Λεβαδειακός 18.
Η διαιτησία στο επίκεντρο

Εκτακτη επίσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ πραγματοποίησε χτες ο πρόεδρος της SL και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης, έχοντας συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τ. Μπαλτάκο, για τα θέματα διαιτησίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της SL, στον πρόεδρο της ΕΠΟ εκφράστηκαν παράπονα για τις επιλογές του αρχιδιαιτητή Σ. Μπένετ ενώ υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών για την έλευση ξένων διαιτητών κατηγορίας Elite για τη συνέχεια των πλέι οφ. Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, ο επικεφαλής της ΚΕΔ κάλεσε τους προέδρους των έξι ομάδων των πλέι οφ σε σύσκεψη τη Δευτέρα 27 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ