Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ούτε τα προσχήματα!

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που μάχονται με τον παιδικό καρκίνο. Το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων "Ελπίδα" της κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη έκανε ένα αναγκαίο θεσμικό βήμα για την καλύτερή του λειτουργία, με τη μετατροπή του σε ΝΠΙΔ».

Είναι ο προκλητικός πανηγυρισμός, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την ιδιωτικοποίηση των παιδοογκολογικών τμημάτων στα νοσοκομεία Παίδων. Ετσι, το αφήγημα των προηγούμενων ημερών ότι «δεν ιδιωτικοποιείται» αντικαθίσταται από το ότι το Παίδων είναι «της Βαρδινογιάννη»! Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα τόσο στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, όσο και στην πρόεδρο του Συλλόγου «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Οι ιδεοληψίες έμειναν πίσω και τα παιδιά θα μπορούν να λαμβάνουν ακόμη καλύτερη φροντίδα. Εύγε στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και φυσικά στην κα Βαρδινογιάννη, που χωρίς τη φροντίδα της πολλά παιδιά μας δεν θα τα είχαν καταφέρει».

Σε σχόλιό της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σημείωσε: «Ούτε τα προσχήματα δεν μπορούν να κρατήσουν ορισμένοι. Η χαρά δεν τους αφήνει. Εδώ, ο διατελέσασας στο παρελθόν και υπουργός Υγείας αποκαλεί το Παιδοογκολογικό Νοσοκομείο νοσοκομείο της κας Βαρδινογιάννη. Τα συμπεράσματα δικά σας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ