Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στην Καισαριανή παρουσιάστηκαν οι «Αποδελτιώσεις» της Σ. Διγενή

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής παρουσιάστηκαν την Τρίτη το απόγευμα τα βιβλία της Σεμίνας Διγενή «Αποδελτίωση» και «Αποδελτίωση ΙΙ», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Μίλησαν ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ροδίτης και η Νέλλη Γεωργοπούλου, πρώην αντιδήμαρχος Καισαριανής και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθήνας. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ηθοποιοί Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γωγώ Μπρέμπου και Δημήτρης Αλεξανδρής. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μαέστρο τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, και τον Ντίνο Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν. Τραγούδησαν ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Βιολέτα Ικαρη και ο Δημήτρης Κανέλλος.

«Το τι λένε οι ήρωες των "Αποδελτιώσεων" δεν περιγράφεται σε μια παρουσίαση. Μόνο διαβάζεται. Η Σεμίνα ξέρει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζεις εκ βαθέων τον καλεσμένο σου και με μικρές λέξεις ή προτάσεις να τον οδηγείς με μαεστρία σε σπάνιες εξομολογήσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Α. Ροδίτης.

Ενώ η Ν. Γεωργοπούλου τόνισε ότι «η Σεμίνα Διγενή κατορθώνει να κάνει τα επιμέρους πρόσωπα ένα με την ενιαία κοινωνική και ιστορική πραγματικότητα. Δεν αγιοποιεί και δεν ηρωοποιεί. Ολο το έργο της είναι ένα ντοκιμαντέρ της σύγχρονης Ελλάδας και όχι μόνο. Σαν μια και ομοούσια ταινία που ο καθένας έχει έναν ρόλο στο Τώρα».

Η συγγραφέας κλείνοντας επισήμανε ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται «σε μέρες με ατμόσφαιρα βαριά, που η χώρα τραντάζεται και ο κόσμος βρίσκεται συνέχεια στους δρόμους, έχοντας μετατρέψει το πένθος και την οργή σε απόφαση αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάθε επισκέπτης τουλάχιστον με ένα βιβλίο στο χέρι(2023-09-23 00:00:00.0)
Σήμερα στην Καισαριανή η «Αποδελτίωση II»(2023-03-14 00:00:00.0)
Στην «έδρα» της παρουσιάστηκε η «Αποδελτίωση ΙΙ» της Σεμίνας Διγενή(2023-02-07 00:00:00.0)
«Αποδελτίωση ΙΙ» στην Αθήνα αυτήν τη Δευτέρα(2023-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ