Τετάρτη 27 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Ομόφωνα ψηφίστηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Λευκάδας στη συνεδρίασή του, που έγινε στις 22 Μάρτη, ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής νομαρχιακού συμβούλου της ΝΑΣ, Ν. Σταματέλου.

Το ΝΣ Λευκάδας καταγγέλλει την κυβέρνηση του Ισραήλ, που, με ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, δολοφονεί αμάχους και μικρά παιδιά, βομβαρδίζει αδιάκριτα ένα λαό που αγωνίζεται δεκαετίες τώρα να αποκτήσει ελεύθερη πατρίδα. Με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως καταγγέλλει, κουρελιάζει συμφωνίες και δεσμεύσεις που έχει υπογράψει και εξαπολύει μια νέα γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, ενώ οι ΗΠΑ και η ΕΕ, είτε ονομάζοντας τρομοκράτες τους Παλαιστινίους είτε κρατώντας ίσες αποστάσεις από τους θύτες και τα θύματα, δίνουν άλλοθι για το έγκλημα που διαπράττεται.

Το ΝΣ δηλώνει ότι δε θα πρέπει να υπάρξει ουδετερότητα και κράτημα ίσων αποστάσεων μπροστά σε αυτή την κτηνωδία. Επίσης, τονίζει ότι ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί της περιοχής πρέπει να υψώσουν τις φωνές τους και να απαιτήσουν την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, που προβλέπουν την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τα Κατεχόμενα και δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και τη στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση του Ισραήλ. Να μην έχει η χώρα καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Τέλος, αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ