Τρίτη 14 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΡΙΑ
Επέστρεψαν οι διασώστες της ΕΜΑΚ

Επέστρεψαν, αργά το βράδυ της Κυριακής, οι διασώστες της ΕΜΑΚ, μετά από περίπου 6 μέρες εξαντλητικής «μάχης» στα συντρίμμια του διπλού φονικού σεισμού στην Τουρκία.

«Είμαστε όλοι υγιείς. Κάναμε αυτό που θα κάναμε στην πατρίδα μας. Ηταν πολύ μεγάλη καταστροφή, δεν σταματήσαμε, ήμασταν στο πεδίο 24 ώρες το 24ωρο. Πάρα πολλοί είναι εγκλωβισμένοι, ειδικά όταν φτάνεις από τις πρώτες ομάδες, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και μεγάλα. Κλειστοί δρόμοι, χωρίς επικοινωνίες, αλλά όλα πήγαν καλά», δήλωσε στέλεχος της ΕΜΑΚ. «Δεν κάναμε τίποτα άλλο από αυτό που κάνει το ΕΚΑΒ κάθε μέρα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο βαθμός δυσκολίας», δήλωσε άλλο στέλεχος του κλιμακίου. Μάλιστα, προτού αναχωρήσουν για την Ελλάδα, το βράδυ της Κυριακής, μετείχαν σε μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 8 αγνοουμένων που βρίσκονταν κάτω από τα χαλάσματα κτιρίου στην περιοχή Αντιγιαμάν, χωρίς ευτυχή κατάληξη.

Στην αποστολή συμμετείχαν 36 διασώστες της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ (21 από την 1η ΕΜΑΚ και 15 από τη 2η ΕΜΑΚ), δύο αξιωματικοί - μηχανικοί του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, οκτώ γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ, τρία διασωστικά σκυλιά και τρία ειδικά διασωστικά οχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ