Σάββατο 11 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 12 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ
Επίσκεψη στον Πειραιά και συνάντηση με εργατικά σωματεία της περιοχής

Συνάντηση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος πραγματοποίησαν οι αντιπρόσωποι των 28 Κομμουνιστικών Νεολαιών και Αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο 13o Συνέδριο της ΚΝΕ.

Συνομίλησαν με εκπροσώπους των εργατικών σωματείων και συγκεκριμένα τους Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Ακη Αντωνίου, πρόεδρο του Παραρτήματος Μετάλλου Περάματος, και Σταύρο Τουμανίδη, πρόεδρο του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών. Συζήτησαν για την πείρα από τους μεγάλους αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι το προηγούμενο διάστημα, από την καθημερινή μάχη που δίνουν οι κομμουνιστές μέσα στους χώρους δουλειάς για την οργάνωση και την ενίσχυση του αγώνα. Οι αντιπρόσωποι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργαζομένων, ενώ σημείωσαν ότι ο αγώνας των εργαζομένων της COSCO είναι γνωστός στις χώρες τους και αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Στάση πραγματοποίησαν, επίσης, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, όπου συναντήθηκαν με την Μάγδα Φύσσα, η οποία συγκινημένη τους ευχαρίστησε θερμά που τιμούν τη μνήμη του δολοφονημένου από τους ναζί της Χρυσής Αυγής γιου της.


Με τη Μάγδα Φύσσα
Με τη Μάγδα Φύσσα

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ