Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ζητάει και τα ρέστα...

Τη βάναυση πρόκληση του συνδικαλιστικού κινήματος στις τράπεζες, από τη διοίκηση της τράπεζας ΕΓΝΑΤΙΑ, προκάλεσε ρεπορτάζ του «Ρ» για τα όσα συμβαίνουν στην τράπεζα αυτή την περίοδο, σε σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Β. Κελτσόπουλος, με δυο επιστολές του, μία προς την εφημερίδα και μία προς την ΟΤΟΕ, διαμαρτύρεται χωρίς επιχειρήματα για το περιεχόμενο του ρεπορτάζ και καλεί τη διοίκηση της ΟΤΟΕ να... πάρει θέση τόσο γι' αυτό, όσο και για το αν «λειτουργεί ανεξάρτητα» ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΓΝΑΤΙΑ Σ. Βουτσινάς, του οποίου φιλοξένησε δήλωση ο «Ρ»!!!

Επειδή το στέλεχος της τράπεζας δεν μπαίνει στον κόπο να αναφέρει συγκεκριμένα σημεία του ρεπορτάζ, υπενθυμίζουμε τις καταγγελίες, για τις οποίες ουσιαστικά απαιτεί... ασυλία:

- Δε δίνεται αναλυτική μισθοδοσία στους εργαζόμενους.

- Η διοίκηση της τράπεζας επιδιώκει να θεσπίσει έναν Οργανισμό εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, απορρίπτοντας τον υφιστάμενο που ισχύει μόνο για τους εργαζόμενους που προέρχονται από την πρώην «Κεντρικής Ελλάδος» και ο οποίος προστατεύει σε ικανό βαθμό τα δικαιώματα των εργαζομένων.

- Η διοίκηση της τράπεζας επιδιώκει ν' αλλάξει προς το χειρότερο τους όρους που διέπουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων στην πρώην «Κεντρικής Ελλάδος», ως προϋπόθεση για τη διεύρυνσή του για όλους τους εργαζόμενους.

- Στελέχη της τράπεζας εκτοξεύουν απειλές στους εργαζόμενους και κυρίως εκείνους που προέρχονται από την «Κεντρικής Ελλάδος».

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ανάμεσα σε άλλα αναφέρει στην επιστολή του προς την εφημερίδα: «Απόψεις όπως αυτές που αναπτύσσονται στο ανωτέρω δημοσίευμα, δυναμιτίζουν τις καλόπιστες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις τρεις πλευρές, καθόσον προφανώς στοχεύουν στην εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων, που εμείς τουλάχιστον δε γνωρίζουμε. Τέτοιες τακτικές δεν είναι προς όφελος του συνόλου των εργαζομένων στην Τράπεζα. Σε κάθε περίπτωση διαμαρτυρόμεθα για το σύνολο του περιεχομένου του ανωτέρω άρθρου, καθόσον θεωρούμε ότι οφείλετε, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αναφορά, τουλάχιστον να προσπαθείτε να διερευνάτε τη βασιμότητα των όσων σας εκτίθενται, ώστε να μη συμπαρασύρεστε σε μεθοδευμένες δηλώσεις, οι οποίες αποσκοπούν προφανώς στην εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων κάποιων».

Παρ' όλες τις διαμαρτυρίες του, το στέλεχος της τράπεζας δεν κάνει καμία αναφορά στα όσα συγκεκριμένα καταγγέλλονται, ούτε τα αμφισβητεί. Αντίθετα, με την επιστολή του προς την ΟΤΟΕ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για το καθεστώς τρομοκράτησης των εργαζομένων. Στην επιστολή αυτή αναφέρει ότι ο «Ρ» διαστρεβλώνει εντελώς την πραγματικότητα, εμφανίζοντας τη διοίκηση της τράπεζας να απειλεί και να ασυδοτεί ώστε να επιβάλει τις θέσεις της, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών της με το Σύλλογο και την ΟΤΟΕ!

Αυτός που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα όμως, είναι ο Β. Κελτσόπουλος, καθώς ο «Ρ» δεν έγραψε ότι οι απειλές αυτές εκτοξεύονται εναντίον των εκπροσώπων των εργαζομένων και της ΟΤΟΕ στις... συναντήσεις με τη διοίκηση.

Επιπλέον, με την «εισαγγελικού» ύφους επιστολή, η ΟΤΟΕ καλείται να απαντήσει εάν γνωρίζει και ασπάζεται το δημοσίευμα του «Ρ», όσο και αν ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων «λειτουργεί ανεξάρτητα»!!!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ